Spustelėjus šaltukui sustojo naujieji troleibusai: į pagalbą pasitelkta senoji „Škoda“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Spustelėjus šaltukui sustojo naujieji troleibusai: į pagalbą pasitelkta senoji „Škoda“ (papildyta)

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Šeštadienio rytą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė žinia, jog nuo V. Krėvės prospekto, link Kovo 11-osios gatvės yra sustojęs troleibusų eismas. Išsirikiavęs viešasis transportas matomas ir atsiųstame vaizdo įraše.

Susisiekus su avarine Kauno autobusų tarnyba paaiškėjo, jog naujieji „Solaris“ troleibusai nevažiuoja dėl paspaudusio šaltuko ir atsiradusio šerkšno ant elektros tinklų.

Šv. Gertrūdos g. pastebėta senoji „Škoda“ / skaitytojų nuotr.

Kauniečiai taip pat pastebėjo, jog mieste važinėja senasis „Škoda“ troleibusas, Kauno autobusų avarinė tarnyba patvirtino, jog vienas iš senųjų troleibusų buvo paleistas į gatves, jog būtų nuvalytas elektros tinklas ir naujieji troleibusai galėtų keliauti įprastu maršrutu.

Papildyta 12.30 val.

Situaciją dėl ryte įvykusio incidento komentuoja Kauno autobusų viešųjų ryšių specialistė Patricija Zarankaitė:

„Problema kontaktiniame tinkle užfiksuota šeštadienio rytą 05.30 val. Kontaktinio tinklo gedimai pašalinti apie 11.00 val.

Troleibusai įprastais maršrutais važiuoti negalėjo dėl ant kontaktinio tinklo naktį susiformavusio ledo ir šerkšno. Esant tokioms sąlygoms kontaktiniu tinklu troleibusai negali važiuoti dėl susidarančio trumpo elektros jungimo.

Pastebėjus šią problemą taisyti kontaktinio tinklo įtampos svyravimų suskubo kelios elektromechanikų brigados.

Atsiprašome dėl įvykusių techninių nesklandumų dėl ko sutriko įprastas troleibusų eismas. Siekdami išvengti tokių techninių kliūčių planuojame naktimis iš anksto organizuoti papildomą, budintį techninį personalą, kuris galėtų operatyviau reaguoti į susidariusias kliūtis. Taip pat stebėdami šios problemos tendencingumą ir kituose miestuose, ateityje planuojame įsigyti specialią techninę įrangą, leisiančią išvengti tokių įtampos svyravimų.

Primename, kad rytoj, valstybės nepriklausomybės atkūrimo dieną, kauniečius ir miesto svečius į šventinius renginius viešasis transportas veš nemokamai“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA