Su kūdikiu troleibusu pasivėžinusi kaunietė: nuo šiol teks eiti pėsčiomis | Kas vyksta Kaune

Su kūdikiu troleibusu pasivėžinusi kaunietė: nuo šiol teks eiti pėsčiomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos laiškas, kuriame rašoma apie nemalonią patirtį Kauno viešajame transporte. Kaunietė tikina, kad buvo prispausta troleibuso durimis kartu su vežimu ir jame esančiu kūdikiu.

„Šiandien važiuodama 2-uoju troleibusu buvau prispausta durimis kartu su vežimėliu, kuriame buvo leliukas“, – „Kas vyksta Kaune“ redakcijai atsiųstame laiške dėsto moteris.

Įvykio viešajame transporte metu rimtų sužalojimų kaunietei pavyko išvengti. Tačiau viskas galėjo baigtis daug liūdniau, visa laimė, kad troleibusas nepradėjo važiuoti. Pasak moters, tuo momentu, kai troleibuso durys ją prispaudė, pusė kūdikio vežimėlio jau buvo lauke, Kauno pilies stotelėje.

„Kiek galima tyčiotis ir šitaip elgtis su žmonėmis?“ – viešai klausimą iškėlė jauna moteris. Jos teigimu, tai buvo antras kartas, kai teko važiuoti viešuoju transportu ir antras kartas, kai moterį priveria viešojo transporto durys: „Nuo šiol teks eiti pėsčiomis, kad apsaugočiau savo ir savo vaiko gyvybę.“

Pasak kaunietės, naują „Solaris“ 2-uoju numeriu pažymėtą troleibusą vairavo senyvo amžiaus vyras, esą matėsi, kad vairuotojas net nestebėjo ar iš troleibuso spėjo išlipti visi keleiviai.

„Nežinau, turėtų „Kauno autobusai“ imtis pokyčių, nes jei taip ir toliau, tai nemanau, kad bus į gera“, – pykčio neslėpė kaunietė.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus „Kauno autobusų“ apie nelaimingą įvykį, viešųjų ryšių specialistė Patricija Elžbieta Zarankaitė patikino, kad informacijos apie incidentą troleibuse neturi. Pasak P. E. Zarankaitės, dėl įvykio troleibuse kaunietė nesikreipė nei į greitąją medicinos pagalbą ar policijos pareigūnus, nei į „Kauno autobusus“.

Viešųjų ryšių specialistės teigimu, 2-uoju numeriu pažymėto troleibuso vairuotojas taip pat neužfiksavo incidento Kauno pilies stotelėje, greičiausiai, net nepastebėjo, kad durys kažką prispaudė.

„Kas vyksta Kaune“ paklausus, ar kauniečiai dažnai teikia skundus dėl panašių situacijų viešajame transporte, P. E. Zarankaitė patikino, kad jų pasitaiko vis rečiau. Pasak „Kauno autobusų“ atstovės, pastaruoju metu, kai Kauno miestas įsigijo naujas transporto priemones, konkrečiai kalbant apie troleibusus, nelaimingų atsitikimų ženkliai mažėja.

„Naujuosiuose troleibusuose yra automatinė durų uždarymo sistema, kuri mato kliūtį ir neleidžia prispausti žmogaus“, – pasakojo P. E. Zarankaitė.

Belieka tik stebėtis, kodėl šįsyk naujajame troleibuse įmontuota kliūtį aptinkanti sistema nepastebėjo moters su kūdikiu. Tačiau visi Kauno viešuoju transportu važiuojantys žmonės yra drausti keleivių draudimu, todėl įvykus nelaimingam atsitikimui, dėl žalos atlyginimo jie turi teisę kreiptis į „Kauno autobusų“ keleivius apdraudusią draudimo kompaniją.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusią savaitę Kauno viešajame transporte taip pat nutiko skaudi nelaimė. Tąsyk kaunietei sužalojimų išvengti nepavyko. Vasario 7 d. rytą 32-ojo maršruto autobuso vairuotojas, išvažiuodamas iš stotelės, durimis prispaudė keleivę ir ją vilko žeme. Sužeidimus patyrusi 30 metų moteris buvo nuvežta į Kauno klinikas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per  „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA