Neįtikėtinas vaizdas: jaunuolis Rotušės aikštėje užsikorė ant burmistro skrybėlės | Kas vyksta Kaune

Neįtikėtinas vaizdas: jaunuolis Rotušės aikštėje užsikorė ant burmistro skrybėlės

Soc. tinklų nuotr.

Ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pasidalinta netikėtu vaizdeliu, užfiksuotu Rotušės aikštėje. Vaikinukas nusprendė užsilipti ant čia laikinai stovinčios Jono Vileišio skulptūros – burmistro skrybėlė atsidūrė po aukščio nepabūgusio kauniečio padu.

Kaip matyti viename iš socialinių tinklų paviešintame vaizdo įraše, jaunuolis praneša lipsiantis ant skulptūros. Prisėdus J. Vileišio pečius, aukščio kopinėtojui dar pritrūksta, tad vyrukas tuoj pat šokteli ant burmistro skrybėlės ir pripažįsta, kad čia stovėti baisoka.

„Šis post’as 100 proc. pramoginis ir šiuo postu nesiekiama paniekinti paminklo atminimo!“ – prie vaizdo įrašo ir neįprastos naktinės nuotraukos patikina kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai panašų atvejį užfiksavo 2018-ųjų liepą. Praėjus tik porai dienų po „Laisvės kario“ atidengimo prie Kauno pilies, jaunuolis užsiropštė ant raitelio skulptūros ir pozavo draugams. Pareigūnai tuomet nustatė 20-mečio laipiotojo tapatybę, jis kviestas prisistatyti į komisariatą dėl viešosios tvarkos trikdymo, tačiau taip ir neaišku, ar vaikinas buvo nubaustas.

[susije_video kurie=””]

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 481 str., nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas – necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį – užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Šiuo metu Rotušės aikštėje stovinti J. Vileišio skulptūra, kurios autorius – Kęstutis Balčiūnas, buvo atidengta 2017 m. liepos 6 d. priešais Kauno centrinį paštą. Rekonstruojant Laisvės alėją, burmistras laikinai „iškeliavo“ į Senamiestį.

J. Vileišis (1872 m. sausio 3 d. Mediniuose – 1942 m. birželio 1 d. Kaune) yra Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, teisininkas, žymus visuomenės ir politinis veikėjas. Jam nuo 1921 iki 1931 m. einant Kauno burmistro pareigas, laikinoji sostinė suklestėjo ir iškilo iki europinio lygio miesto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA