Kauno rajono draustinyje apsilankę miškininkai neteko žado: ieškojo vienų pažeidėjų, aptiko kitus | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono draustinyje apsilankę miškininkai neteko žado: ieškojo vienų pažeidėjų, aptiko kitus

Asociatyvi / VMU nuotr.

Kauno rajone tarp Marvelės ir Akademijos, Nemuno kairiajame krante, atsiverianti erdvė skirta gamtos prieglobsčio mylėtojams, panašu, tapo ne tokia mylima. Neplanuotų reidų metu Kamšos draustinyje miškininkai aptiko didžiulį kalną šiukšlių.

Kamšos botaniniame-zoologiniame draustinyje saugomi retieji augalai ir jų buveinės. Peri vidutinis margasis ir baltnugaris geniai, žaliosios meletos, mažieji ereliai rėksniai, randama retų vabalų rūšių.

Tačiau, ne visi lankytojai čia atvyksta grožėtis gamta, kiti – tiesiog atveža išpilti šiukšles: maisto pakuotes ir likučius, drabužius, baldus, padangas bei automobilių dalis. Toks užfiksuotas lobis matyti ir Valstybinių miškų urėdijos pasidalintame įraše socialiniame tinkle „Facebook“.

„Mūsų miškininkai neplanuotų reidų metu Kamšos draustinyje, kurį pamėgo motociklininkai, ardantys miško paklotę draustinio šlaituose, pastebėjo ir didžiulį šiukšlyną Ežerėlio girininkijoje“, – rašoma Valstybinių miškų urėdijos socialiniame tinkle.

Pasak miškininkų, šiukšlintojai šį kartą paliko daug informacijos su atvirais asmens duomenimis. Informacija perduota Aplinkos apsaugos departamentui.

Valstybinių miškų urėdija perspėja, kad reidai Kamšos draustinyje ir toliau bus rengiami. Taip pat primena, kad teritoriją stebi ir vaizdo kameros.

Pasivaikščiojimų metu, draustinyje pamatę, kad kažkas važinėjasi motociklais, piliečiai raginami likti neabejingais ir paskambinti tel. nr. 112.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, jog užteršus mišką nedideliu kiekiu atliekų, teršėjų laukia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Aplinkos užteršimas 1 kubinio metro ir didesniu atliekų kiekiu užtraukia baudą nuo 1,4 tūkst. eurų iki 2,4 tūkst. eurų. Aplinkos užteršimas 5-ių kubinių metrų ir didesniu pavojingų atliekų kiekiu baudžiamas iki 4,3 tūkst. eurų bauda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA