Dvi gyvybes nusinešusią avariją Kauno rajone sukėlusi vairuotoja išgirdo teismo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

Dvi gyvybes nusinešusią avariją Kauno rajone sukėlusi vairuotoja išgirdo teismo nuosprendį

15min.lt, tv3.lt nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose išnagrinėta baudžiamoji byla dėl Kauno rajone įvykusios avarijos, kurios metu dvi keleivės žuvo, o trečiajai padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Iš kaltinamosios Indros Mačiulienės priteista virš 100 tūkst. eurų neturtinė žala.

Kaip skelbiama Kauno apylinkės teismo pranešime, I. Mačiulienei, kuri kaltės nepripažino ir atsisakė duoti parodymus, skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant ir paskiriant įpareigojimus. Kaltinamajai atimta teisė vairuoti 2 metams ir 6 mėnesiams.

Bylos duomenimis, 2018 m. lapkričio 14 d., apie 11.58 val. Kauno rajone, I. Mačiulienė, važiuodama kaire puse, pažeidė Kelių eismo taisykles, nesiėmė visų atsargumo priemonių, kad nekeltų pavojaus kitų asmenų ar jų turto saugumui, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, vietovės reljefą, eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties.

Moteris nesuvaldė vairuojamo automobilio, išvažiavo į priešingos krypties kelio pusę ir susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu automobiliu „Škoda Octavia“, dėl ko mirtinai sužalojo jo vairuotoją D. J. A. bei keleivę A. E., taip pat automobilio „Škoda Octavia“ keleivei U. I. padarė sužalojimą, sukėlusį nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Laisvės atėmimas I. Mačiulienei, kaip aiškina teismas, skirtas atsižvelgus į padarytą neatsargų nusikaltimą, lėmusį itin sunkias pasekmes – dviejų žmonių žūtį ir vieno žmogaus nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Tačiau teismas atsižvelgė ir į tai, kad kaltinamoji anksčiau neteista, turi šeimą, augina mažamečius vaikus, privalės atlyginti nukentėjusiesiems neturtinę žalą. Padaryta išvada, jog kaltinamajai tikslinga suteikti galimybę įrodyti, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti ir be realaus laisvės atėmimo.

Atidėjus laisvės atėmimą 2 metams, I. Mačiulienė įpareigota per tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo atsiprašyti nukentėjusiųjų, visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį dirbti, neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ir atlyginti bent dalį neturtinės žalos visiems nukentėjusiesiems.

I. Mačiulienei teisė vairuoti atimta ilgesniam laikui, kadangi nusikaltimo padarymo metu ji buvo bausta administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Teismas iš vairuotojos 9 nukentėjusiesiems priteisė atlyginti 105 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA