SEB bankas primena: laikinai nebus teikiamos kai kurios paslaugos | Kas vyksta Kaune

SEB bankas primena: laikinai nebus teikiamos kai kurios paslaugos

Asociatyvi / DELFI nuotr.

SEB bankas primena, kad šį savaitgalį, vasario 14–17 dienomis, bus diegiama nauja IT platforma, kuria valdoma dauguma banko teikiamų paslaugų ir verslo procesų, rašoma banko pranešime spaudai.

Dėl to laikinai neveiks interneto bankas, mobilioji programėlė, nebus teikiamos kitos paslaugos internetu, nedirbs banko skyriai. Mokėjimo kortelėmis ir bankomatais bus galima naudotis visą savaitgalį, išskyrus vieną valandą vėlų sekmadienio vakarą. Pasiruošti artėjančiam savaitgaliui bankas klientams pataria iš anksto.

Pasak SEB banko prezidento pavaduotojo, Pagalbos verslui tarnybos ir finansų direktoriaus Aivaro Čičelio, diegti IT platformą pasirinktas šis savaitgalis, nes statistiškai interneto banku ir mobiliąja programėle SEB banko klientai mažiausiai naudojasi savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Be to, net ir diegiant naują sistemą mokėjimo kortelėmis ir bankomatais bus galima naudotis, išskyrus vieną valandą vėlų sekmadienio (vasario 16 d.) vakarą nuo 22.30 iki 23.30 valandos. Bankomatuose įmokėti grynųjų pinigų nebus galima nuo vasario 14 dienos 4 val. iki vasario 17 dienos 6 val. ryto.

Nuo penktadienio popietės (vasario 14 d. 16 val.) iki ankstyvo pirmadienio ryto (vasario 17 d. 6 val.) neveiks SEB interneto bankas, mobilioji programėlė, nebus teikiamos kitos paslaugos internetu.

Išsamią informaciją apie paslaugų teikimą diegiant naują IT platformą banko klientai gali rasti SEB interneto svetainėje.

„Artėjant šiam savaitgaliui, kai dėl atliekamų IT darbų negalėsime teikti kai kurių paslaugų, klientams patariame suplanuoti ir susitvarkyti finansinius reikalus: iš anksto atlikti reikiamus pinigų pervedimus, įsigyti pirkinius internetu.

Taip pat ir susitvarkyti reikalus, jei reikės jungtis prie įvairių paslaugų teikėjų sistemų, pavyzdžiui, Valstybinės mokesčių inspekcijos ar mobiliojo ryšio tiekėjų savitarnos svetainių per mūsų interneto banką. Nors mokėjimo kortelėmis ir bankomatais nebus galima naudotis tik vieną valandą vėlų sekmadienio vakarą, ruošiantis šiam savaitgaliui patariame turėti ir grynųjų pinigų, kad netyčia tai pamiršę klientai nepatirtų nepatogumų“, – sako A. Čičelis.

Visą savaitgalį SEB interneto svetainėje banko klientai galės realiuoju laiku stebėti informaciją apie tai, kokiomis banko paslaugomis galima naudotis, taip pat rasti naujausias žinias apie IT platformos diegimo eigą. IT darbų metu bankas nuolat atnaujins ir informaciją savo „Facebook“ paskyroje.

Įdiegęs naują IT platformą, SEB bankas atnaujins ir interneto banką – bus keičiamas jo dizainas ir dalis funkcijų, daugiau finansinių paslaugų bus galima tvarkyti savarankiškai internetu. Į naujos IT platformos diegimą SEB bankas iš viso investuoja 40 mln. Eurų.

Atnaujinusi IT sistemą Lietuvoje, SEB grupė užbaigs IT platformos vienodinimo procesą visose trijose Baltijos šalyse ir galės sparčiau kurti modernius skaitmeninius sprendimus bei greičiau rinkai pristatyti naujas paslaugas, siūlyti daugiau vienodų paslaugų ir finansinių sprendimų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA