„Šiaulius“ sutrypęs „Žalgiris“ žengė į Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį | Kas vyksta Kaune

„Šiaulius“ sutrypęs „Žalgiris“ žengė į Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda trečiadienį namuose pratęsė pasirodymą Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Antrajame ketvirtfinalio susitikime namuose jokių šansų Šiaulių „Šiauliams“ nepalikę žalgiriečiai rezultatu 105:66 (28:17, 20:12, 36:22, 21:15) iškovojo kelialapį į finalo ketvertą, kuris šį savaitgalį vyks Klaipėdoje.

Intensyviai rungtynes pradėję žalgiriečiai pirmajame kėlinyje be didelių problemų vertė taškus iš po krepšio ir greitai atsiplėšė pakankamai saugiu atstumu. Sužaidus ketvirtyje kiek daugiau nei 6 minutes, iš baudos aikštelės „Žalgiris“ jau buvo pelnęs 10 taškų, o aštriu reidu netrukus dar du pridėjęs Lukas Lekavičius didino šeimininkų pranašumą iki dviženklio – 24:13. Taikliai atakavo Zackas LeDay, o pačioje kėlinio pabaigoje ant parketo žengęs Jockas Landale’as po „Šiaulių“ klaidos paskutinę sekundę krovė kamuolį iš viršaus – 28:17.

Prasidedant antrajam ketvirčiui tolima bomba žybtelėjo Rokas Jokubaitis (36:23), tiesa, kitoje aikštės pusėje nesportinę pražangą užsidirbo grubiai gynyboje sužaidęs Martinas Gebenas. Prie baudų linijos stojęs svečių vidurio puolėjas Benas Gričiūno abu kartus metė pro šalį, o „Žalgiris“ toliau didino persvarą. „Kiauras“ Thomaso Walkupo šūvis po eilinio atkovoto kamuolio puolime suteikė atitolino kauniečius jau 17 taškų skirtumu – 46:29. Šarūnas Jasikevičius tiksint paskutinėms akimirkoms pasireikšti leido Karoliui Lukošiūnui, kuris užsidirbo pražangą, tačiau „Žalgiris“ pirmąją mačo dalį baigė turėdamas solidų pranašumą – 48:29.

„Pradėjome labai gerai. Ankstesnėse rungtynėse kova buvo sunki, tačiau šiandien išėjome pasiruošę, gerai žaidėme gynyboje, ėjosi ir puolime. Manau, taip tęsis ir toliau“, – per ilgąją pertrauką komentavo R. Jokubaitis, pridėjęs, kad fantastiškas Roko Gusčio pasirodymas pirmajame ketvirtfinalio susitikime motyvuoja dar smarkiau prieš jį gintis.

Priešpaskutinę rungtynių atkarpą „Šiauliai“ toliau stoviniavo, o žalgiriečiai taikliu tritaškiu ir dvitaškiu augino pranašumą – 53:29. Savo trijų taškų vertės dūrį pridėjo šeimininkų kapitonas Paulius Jankūnas (59:33), „Žalgiriui“ pradėjus siautėti iš toli ir kvepiant sutriuškinimu, Antanas Sireika paprašė minutės pertraukėlės (62:33), tačiau priešnuodžių šeimininkų puolimui šiauliečiai niekaip negalėjo rasti. Net 10 iš 15 tritaškių trečiajame kėlinyje realizavę žalgiriečiai dominavo – 84:51.

Ketvirtajame ketvirtyje iš trijų taškų zonos pasižymėjo K. Lukošiūnas, po puikaus Z. LeDay perdavimo lanko tvirtumą dėjimu išbandė J. Landale’as – 94:56, o „Žalgirio“ puolimas esant didžiuliam skirtumui apstojo. Apmaudą galingai dviem rankomis sugrūdęs kamuolį į krepšį liejo R. Gustys, tačiau gražų priešininkų epizodą nustelbė pelnytas šimtasis žalgiriečių taškas – 100:60. Visų laikų rezultatyvumo rekordą Karaliaus Mindaugo turnyre dviem taškais su pražanga gerinęs Nigelis Hayesas kalė paskutinę vinį į „Šiaulių“ karstą, o „Žalgiris“ iškovojo kelialapį į taurės pusfinalį rezultatu 105:66.

„Žalgiris“: R. Jokubaitis 17 (7/9 dvit., 2 per. kam.), Z. LeDay 15 (5 atk. kam.), J. Landale‘as 15 (4/4 dvit., 2/2 trit., 6 atk. kam.), A. Milaknis 9 (3/5 trit.), M. Gebenas 9 (3 blk.), K. Lukošiūnas 9 (3/6 trit.), K. C. Riversas 8 (2 per. kam.), T. Walkupas 7, E. Ulanovas 6, P. Jankūnas 5 (4 rez. perd.), N. Hayesas 3, L. Lekavičius 2.

„Šiauliai“: B. Griciūnas 23 (11/15 dvit., 5 atk. kam.), R. Gustys 19 (6/10 dvit., 10 atk. kam., 5 rez. perd.), A. Urbonas 7 (7 rez. perd.).

Kaip primenama oficialiame „Žalgirio“ portale, pirmojoje ketvirtfinalio dvikovoje „Šiaulių“ krepšininkai prieš tris savaites kaip lygūs su lygiais kovojo su Kauno „Žalgiriu“. A. Sireikos kariauna iš pradžių pranoko žalgiriečius šalies čempionate, o po kelių dienų nusileido „Žalgiriui“ 6 taškais per pirmas Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes.

Atrodo, kad sėkmingas „Šiaulių“ žaidimas supykdė „Žalgirį“. „Manau, kad taip, – LKL.lt paklaustas, ar rungtynėms su „Šiauliais“ reikės nusiteikti tarsi Eurolygos mūšiui, sakė Lukas Lekavičius. – Patiems yra pikta, kad taip blogai žaidėme su „Šiauliais“, norisi pasirodyti geriau. Laukia labai svarbios rungtynės, į jas eisime su kita energija ir parodysime geresnį žaidimą nei prieš tai.“

„Šiauliai“ kaip įmanydami sieks apsunkinti šalies čempionų kelią į uostamiestį, ir daugiausiai dėmesio bus skiriama R. Gusčiui. 206 cm ūgio centras dominavo prieš „Žalgirį“ per pirmas rungtynes Šiauliuose – pelnė 22 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir su 37 naudingumo balais. Aukštaūgis pagerino visų laikų KMT atkovotų kamuolių rekordą.

„Žalgiris“ šeštadienį Klaipėdoje dėl vietos finale susikaus su Panevėžio „Lietkabeliu“ arba Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Kitame pusfinalyje susitiks titulą ginantis „Rytas“ ir šeimininkas Klaipėdos „Neptūnas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA