Kauno kolegijos dėstytoja pribloškė studentus: kalbėjo apie nenaudingų senų žmonių eutanaziją | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegijos dėstytoja pribloškė studentus: kalbėjo apie nenaudingų senų žmonių eutanaziją

delfi.lt / Simona Voveriūnaitė 2020/02/12 12:32
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno kolegijos studentai su žurnaliste Rita Miliūte pasidalijo garso įrašu, kuris priverčia kilstelėti antakį. Kauno kolegijos dėstytojos Žydronės Žarskienės paskaitoje apie žmogaus saugą ji su studentais dalijosi mintimis, kad greitu metu senyvo amžiaus ar sergantiems asmenims eutanazija taps privaloma, nes jie nėra naudingi ekonomikai.

Kauno kolegijos studentų darytame įraše Ž. Žarskienė studentams pasakojo, kad ateityje didžiuosiuose miestuose bus palaikomas tam tikras nustatytas gyventojų skaičius, o kiti – išsiunčiami į regionus.

„Maisto produktų gamyba bus pradedama labai griežtai kontroliuoti. Kas ir dabar po truputį vyksta, žinai, nes uždraudžia tuos atskirus ūkininkavimus, ar ne, mūsų ūkininkai negali laikyti kiaulių, negali laikyti po vieną karvytę, ūkinės bendrijos yra. Be abejo, didelių miestų gyventojai bus priverstinai iškeldinti į regionines teritorijas. Didžiųjų miestų gyventojų skaičius negalės viršyti jau numatyto skaičiaus, jeigu viršija, jie iš karto išsiunčiami“, – garso įraše kalba dėstytoja.

Po šių teiginių ji dar pridėjo, kad eutanazija taps privaloma dėl ekonominių sumetimų.

„Ir po truputį bus įvedinėjama eutanazija. Eutanazija bus privaloma mirtinai sergantiems ir senukams. Ta prasme, kad neleis, nes ekonomikai tai yra nenaudingi žmonės“, – teigė ji.

Studentus Ž. Žarskienė apšvietė apie visą pasaulį gąsdinantį virusą.

„Ir aš netikiu, ne tai, kad netikiu, bet kadangi mokiausi veterinarijos akademijoje, aš šiek tiek domėjausi medicina, nu virusai šiaip neatsiranda iš niekur. Jie yra sukuriami, kaip ir šitas koronavirusas“, – apie pasaulio aktualijas studentams pasakojo dėstytoja.

Žurnalistė R. Miliūtė šiuo garso įrašu pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Kažin, o kas Jus verstų manyti, kad Lietuvoje turime vieną vienintelę laiku mokyklos neapleidusią mokytoją? Tą, kuri Klaipėdoje ilgisi žalesnės žolės iš savo jaunystės ir sugriuvusios SSRS? Susipažinkit, čia – perpus jaunesnė dėstytoja, kuri pilnu greičiu transliuoja apie senukus, kuriuos netrukus privalomai migdysim, nes, nu, laikyt neapsimoka“, – ironizavo žurnalistė.

Pripažino, kad faktai nepagrįsti

Kauno kolegijos Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Smiltė Juraitė Delfi informavo, kad pokalbis su dėstytoja įvyko dar antradienį.

„Dėstytojos teigimu paviešintas garso įrašas buvo padarytas jos vedamos paskaitos metu dalyke „Žmogaus sauga“, paskaita vyko Kauno kolegijoje“, – teigė kolegijos atstovė.

Ji perdavė, kad dėstytoja prisipažino, kad kolegijos moksleiviams pateikė nepagrįstus faktus.

„Dėstytoja pripažino, kad nukrypo nuo paskaitos plano ir pateikė nepagrįstus faktus bei savo asmeninę nuomonę aptarinėtais klausimais“, – teigė S. Juraitė.

Šiam įvykiui ištirti sudaryta komisija, kuri analizuos susidariusią situaciją ir dėstytojos elgesį. Po tyrimo bus priimti atitinkami sprendimai.

Buvo išrinkta metų mokytoja

Paieškos sistemose nesunku surasti, kad 2014 metais Ž. Žarskienė tapo metų mokytoja. Kaip rašė „Kauno diena“, „Metų mokytoja tapusi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja metodininkė Ž. Žarskienė pedagoge būti niekada nesvajojo, bet vis dėlto labiau motyvuojančio tobulėti darbo ji net neįsivaizduoja“.

Interviu metu, ji žurnalistams pasakojo, kad po vidurinės mokyklos baigė mokslus Veterinarijos akademijoje, Gyvulininkystės technologijos fakultete.

„Gavusi zooinžinieriaus technologo magistro diplomą su mėsos perdirbimo technologijos specializacija, maniau, dirbsiu didesnėje ar mažesnėje mėsos perdirbimo įmonėje technologe. Nuo to ir pradėjau savo darbinę veiklą. Vėliau, keičiantis Lietuvos ekonominei padėčiai ir netekusi darbo, buvau paprašyta padirbėti vaduojančia biologijos mokytoja. Tada supratau, kad mano misija ir yra mokyti. Ilgai nedvejojusi įstojau į Vytauto Didžiojo universitetą ir baigiau pedagogikos studijas“, – rašė „Kauno diena“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA