Policija paaiškino: gadinti „trikojų“ neverta – lauktų ne tik bauda | Kas vyksta Kaune

Policija paaiškino: gadinti „trikojų“ neverta – lauktų ne tik bauda

delfi.lt / Eglė Girdenytė 2020/02/11 17:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kol vieni džiaugiasi, kad atsiradus „trikojais“ vadinamiems greičio matuokliams vairuotojai važiuoja drausmingiau, kiti – rengia sąmokslo teorijas, kaip sustabdyti ar sutrikdyti šių įrenginių darbą. Socialiniuose tinkluose ėmė plisti vairuotojų pamąstymai, neva automobiliui atsitrenkus į matuoklį galima būtų išsisukti su menka bauda. Tačiau pareigūnai įspėjo, jog toks sąmokslas gali kainuoti kur kas daugiau.

Įvairiose socialinių tinklų grupėse internautai ir vairuotojai domisi ne tik informacija, kokiu atstumu mobilūs greičio matuokliai gali užfiksuoti pažeidimą, tačiau ir kokia bauda grėstų tada, jei kas nors į „trikojį“ atsitrenktų automobiliu.

Ketinimai susidoroti su greičio matuokliais / DELFI ekrano nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) viršininkas Vytautas Grašys neabejojo, jog žmogui, kuris pasiryžtų įgyvendinti tokį planą, grėstų išties daug nemalonumų. Pareigūnas aiškino, jog po tokio įvykio dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas bei numatyta pakankamai rimta atsakomybė.

„Dėl turto sugadinimo gali grėsti laisvės atėmimas iki 2 metų, tačiau jei turtas yra didelės vertės, nusikaltimą įvykdęs asmuo baudžiamas laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Nereikėtų pamiršti, jog vienas toks įrenginys kainuoja virš 37 tūkst. eurų, todėl turėtų būti atlyginta ir turtinė žala“, – aiškino V. Grašys.

Kelių tarnybos viršininkas taip pat priminė, jog vietose, kur stovi trikojai, dirba ir pareigūnai. Tarnybiniuose automobiliuose yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, todėl įvykis būtų užfiksuotas, o pagal turimus įrodymus būtų galima išaiškinti ar greičio matavimo įrenginys buvo nutrenktas tyčia, ar įvyko nelaimingas atsitikimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA