„Maximos“ atsakymas dėl užkrėstos mėsos: delsėme pranešti, nes norėjome būti tikri | Kas vyksta Kaune

„Maximos“ atsakymas dėl užkrėstos mėsos: delsėme pranešti, nes norėjome būti tikri

BNS 2020/02/10 14:52
BNS nuotr.

Prekybos tinklas „Maxima“, prekiavęs salmonelėmis užteršta „Biovelos“ mėsa ir dar vasario 2 dieną uždaręs tinklui priklausantį Elektrėnų mėsos cechą, sako delsęs apie užkratą informuoti Maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), nes laukė tyrimų rezultatų.

„Norėdami būti visiškai įsitikinę, laukėme tyrimų rezultatų, kurių mėginiai buvo priduoti sausio 31 dieną (mėsos galiojimas – vasario 5 diena). Jų sulaukėme vasario 7 dienos rytą. Rezultatai dar kartą patvirtino, kad galimai nesaugi yra būtent iš „Biovelos“ gauta mėsa ir marinuoti pusgaminiai“, – BNS komentavo „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak jos, pirmieji savikontrolės tyrimai iš mėsos cecho Elektrėnuose laboratorijai buvo atiduoti dar sausio 28 dieną, o atsakymai, jog viename iš tirtų gaminių yra mikrobiologinė tarša, gauti vasario 3 dieną.

„Apie gautus rezultatus Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuota nebuvo, nes jau buvo priimtas planinis sprendimas vasario 2 dieną cechą uždaryti“, – teigė „Maximos“ atstovė.

Kiti mėginiai laboratorijai buvo atiduoti sausio 29 dieną iš Pilaitėje esančios mėsinės. Rezultatai, patvirtinantys mikrobiologinę taršą, gauti vasario 4 dieną, o Maisto tarnyba informuota vasario 5 dieną.

„Kilus įtarimų dėl taršos, mėsinėje buvo atliktas generalinis valymas ir darbo vietų dezinfekcija“, – teigė E. Dapkienė.

„Matydami pasikartojančius tyrimų rezultatus dėl nesaugios mėsos, ėmėmės griežtesnių priemonių nei rekomenduoja VMVT. Vasario 7 dieną nedelsiant iš parduotuvių prevenciškai pašalinome visą šviežią mėsą ir jos pusgaminius, dėl galimos kryžminės taršos valėme ir dezinfekavome parduotuves ir mėsos cechus“, – aiškino E. Dapkienė.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pirmadienį pranešė, kad „Maxima“ apie taršą mėsoje žinojo dar vasario 3 dieną, tačiau apie tai tarnybą informavo tik vasario 7 dieną.

Pasak VMVT direktoriaus pavaduotojo Manto Staškevičiaus, nesaugi mėsa parduotuvių lentynose, tikėtina, buvo keletą dienų. Anot jo, į rinką iš viso pateko trys nesaugios „Biovelos“ mėsos partijos – apie 20 tonų.

„Biovela group“ direktorius Audrius Kantauskas tuomet pabrėžė, kad termiškai apdorotoje mėsoje visos bakterijos žūsta ir pavojaus žmonių sveikatai nėra.
VMVT pirmadienį pranešė, kad „Maxima“ apie taršą mėsoje žinojo dar vasario 3 dieną, nors apie tai tarnybą informavo tik vasario 7 dieną.

„Maxima“ dėl mikrobiologinės taršos salmonelėmis „Biovelos“ kiaulienos sprandinėje ir kumpyje prekybą visa šviežia mėsa sustabdė praėjusį penktadienį. Šeštadienį prekyba buvo atnaujinta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA