Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtyje – trys naujokai ir sugrįžtantis D. Motiejūnas | Kas vyksta Kaune

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtyje – trys naujokai ir sugrįžtantis D. Motiejūnas

delfi.lt 2020/02/10 12:50
DELFI nuotr.

Prie Lietuvos krepšinio rinktinės vairo stojęs Darius Maskoliūnas pasirinko 14 krepšininkų, su kuriais patirs pirmąjį kovos krikštą ateinančio Europos čempionato atrankos varžybų „lango“ metu. Bene labiausiai netikėta tai, jog nacionalinės komandos sudėtyje nebus gynėjo Ado Juškevičiaus. Pasak trenerio, 31-erių snaiperis atsisakė kvietimo ir veikiausiai baigė karjerą rinktinėje.

[galerija kiek=”8″]

Permės „Parma“ klubo legionierius VTB Vieningosios lygos pirmenybėse renka 15 taškų vidurkį, ir, D. Maskoliūno žodžiais, žaidžia geriausią krepšinį gyvenime.

„Labai norėjau matyti jį rinktinėje, bet Adas atsisakė atvažiuoti dėl asmeninių priežasčių. Į detales nelindau, jūsų darbas jas išsiaiškinti. Asmeniškai prieš mane jis jokių pretenzijų neišsakė, tik iš pradžių paprašė laiko pagalvoti, o po to pranešė, kad neatstovaus rinktinei. Labai gaila. Jis šiemet tikrai gerai žaidžia, per dvi pozicijas, yra rinktinės senbuvis“, – apgailestavo D. Maskoliūnas.

Paprašytas patikslinti, ar A. Juškevičius nusprendė apskritai trauktis iš rinktinės, treneris traukė pečiais.

„Jei sąžiningai, nežinau, kaip čia atsakyti. Gal ir visam laikui atsisakė“, – neslėpė specialistas.

A. Juškevičius padėjo Lietuvos rinktinei iškovoti bilietą į praėjusį pasaulio čempionatą, tačiau į finalinį etapą D. Maskoliūno pirmtako Dainiaus Adomaičio pakviestas nebuvo.

Krepšinis.lt paklaustas, ar gynėjo sprendimas gali būti susijęs su pernykšte patirtimi, D. Maskoliūnas šypsojosi.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis / krepšinionamai.lt nuotr.

„Gal kažkiek susiję, bet man sunku kalbėti, nes aš tos situacijos nesukūriau. Negaliu atsakyti už kitus, susisieksite su Adu ir sužinosite priežastis tiesiai iš jo. Tik noriu užtvirtinti, kad mano santykiai su Adu tikrai normalūs, turėjome gražų pokalbį. Jis priėmė sprendimą, kurį aš gerbiu, nors man jo ir labai reikėtų“, – komentavo naujasis rinktinės strategas.

Sausio viduryje D. Maskoliūnas buvo paskelbęs išplėstinį kandidatų sąrašą, kurį praėjusią savaitę papildė iš Kinijos dėl sustabdyto čempionato grįžęs Šanchajaus „Sharks“ puolėjas Donatas Motiejūnas.

29-erių aukštaūgis rinktinės marškinėlius paskutinį kartą vilkėjo 2017 metų Europos čempionate, vėliau nežaidė nacionalinėje komandoje dėl konflikto su vyriausiuoju treneriu D. Adomaičiu.

Išplėstiniame kandidatų sąraše buvo 20 pavardžių, vėliau išbraukti buvo gynėjai Dovis Bičkauskis (Vilniaus „Rytas“), A. Juškevičius (Permės „Parma“, Rusija), puolėjai Tadas Sedekerskis (Klaipėdos „Neptūnas“), Arnoldas Kulboka (Bilbao „Retabasket“, Ispanija), vidurio puolėjai Laurynas Birutis (Prienų „Cbet“), Egidijus Mockevičius (Fuenlabrados „Montakit“, Ispanija) ir traumuotas Martynas Echodas („Rytas“).

Atrankos turnyrą lietuviai pradės vasario 21 d. išvykoje su Belgijos rinktine. Vasario 24 d. D. Maskoliūno auklėtiniai Vilniuje žais su Čekija.

C grupėje dar žais Danijos krepšininkai. Į finalinį etapą iškops dvi geriausios komandos kartu su šeimininkų teisėmis čempionate dalyvausiančiais čekais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA