Kaip nuo grandinės nutrūkusio „Porsche“ vairuotojo laukia nemalonumai | Kas vyksta Kaune

Kaip nuo grandinės nutrūkusio „Porsche“ vairuotojo laukia nemalonumai

Stopkadras

Pavojingi manevrai važiuojant magistrale nuo Akademijos „Porsche“ visureigio vairuotojui skaudžiai atsirūgs. Kauno policija praneša, kad vairuotojo laukia administracinio nusižengimo protokolas, kurį laiką savo eiklaus „vokiečio“ vairą jam teks pamiršti.

Kaip pirmadienį informavo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), Kelių policijos valdyboje „Porsche“ vairuotojo atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Pareigūnų vertinimu, „Kas vyksta Kaune“ publikuotame vaizdo įraše vairuotojas paeiliui padaro net keletą grubių Kelių eismo taisyklių pažeidimų, keliančių grėsmę eismo saugumui, savo ir kitų eismo dalyvių gyvybei ir sveikatai.

[susije_video kurie=””]

„Persirikiuodamas į gretimą eismo juostą vairuotojas neparodo įspėjamųjų posūkio signalų, nepalieka tokio tarpo iš šono ir atstumo nuo greta ir priekyje važiuojančių transporto, kad eismas būtų saugus. Toliau važiuodamas nesilaiko horizontaliojo ženklinimo tvarkos ir važiuoja užbrūkšniuotais plotais, žyminčiais nukreipimo saleles, kuriomis važiuoti draudžiama“, – dėstoma policijos komentare.

Visus šiuos manevrus, anot Kauno apskrities VPK, asmuo atlieka pasirinkdamas akivaizdžiai nesaugų greitį ir esant intensyviam eismui. Toks „Porsche“ vairuotojo elgesys vertintinas kaip vairavimas iš chuliganiškų paskatų, akivaizdžiai negerbiant kitų eismo dalyvių.

Atsakomybė už šiuos nusižengimus, patikslino Kauno policija, numatyta LR administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 dalyje. Pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, o neturintiems teisės vairuoti asmenims – nuo 750 iki 1000 eurų.

Be to, už chuliganišką vairavimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienerių iki dvejų metų.

Kaip matyti „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo praėjusio ketvirtadienio pavakarę užfiksuotame vaizdo įraše, nuo Akademijos A5 keliu atskriejantis „Porsche Cayenne“ ant Česlovo Radzinausko tilto apvažiuoja automobilius ir staigiai peršokęs į antrą juostą važiuoja prilipęs prie lėčiau judančių transporto priemonių.

Įveikus tiltą, ties nusukimu į Raudondvario plentą visureigio vairuotojas aplenkia automobilius kelkraščiu ir toliau nardydamas tarp juostų nurūksta įkalne link „Megos“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA