Dėl šlapdribos eismas Kaune – komplikuotas | Kas vyksta Kaune

Dėl šlapdribos eismas Kaune – komplikuotas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Besibaigiant kalendorinei žiemai Kaunas pasidengė sniegu. Tačiau sniegui persimainius į šlapdribą Kauno gatvėse vienas po kito pasipylė ir eismo įvykiai.

Socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi informacija ne tik apie eismo įvykius, bet ir apsunkintas eismo sąlygas bei sunkiai pravažiuojamas miesto gatves.

Pranešama, kad spūstys formuojasi ties M. K. Čiurlionio tiltu, K. Mindaugo ir Savanorių prospektuose. Taip pat Birštono gatvėje bei Kauno priemiestyje, kur susidūrė net trys lengvieji automobiliai.

Automobilių kelių direkcija nurodo, kad Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios. Mažesnio eismo intensyvumo keliai išlieka vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs.

Šiandien, vasario 10 d-ąją „Kauno švara“ viso Kauno miesto gatves barstė šlapia druska. Darbai vyko nuo 06.30 iki 08.00 val., o jų metu dirbo 12 barstytuvų.

Dėl atokesnių gatvių ir šaligatvių valymo bei barstymo gyventojai kviečiami kreiptis į Miesto avarinę tarnybą tel. 8 800 00111.

Tiesa, sinoptikų prognozės ilgesnio sniego užsibuvimo nežada. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur numatomas lietus, rytų Lietuvoje pereinantis į šlapdribą. Pietvakarių vėjo gūsiai 17–22 m/s, vakarų Lietuvoje vietomis iki 26 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.

Žiemiškuose keliuose kauniečiai raginami būti atidžiais ir budriais, neviršyti greičio ir saugoti vieni kitus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA