Fiksuoja kauniečiai: ar policijos pareigūnams negalioja šviesoforo signalai? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: ar policijos pareigūnams negalioja šviesoforo signalai?

Stopkadras

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja savaitgalį atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame – ne patį geriausią pavyzdį eismo dalyviams rodantis policijos ekipažas. Vienoje Pramonės prospekto sankryžoje pareigūnai be jokių garsinių ar vizualinių įspėjimų praskuodė užsidegus raudonam šviesoforo signalui.

„Ar galima pareigūnams važinėti per sankryžas esant raudonam šviesoforo signalui? O galbūt buvo gautas iškvietimas atvežti „McDonald’s“ maisto?“ – ironizavo vaizdo įrašo autorė, pastebėjusi, kad paprastam vairuotojui už tokius veiksmus jau seniai būtų atimtas pažymėjimas.

Medžiagoje matyti, kaip iš automobilių stovėjimo aikštelės išsukusi policijos „Škoda“ valstybiniais numeriais HOR 370 persirikiuoja į antrą juostą ir padidinusi greitį kerta Pramonės prospekto ir Elektrėnų gatvės sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Jau ir prieš pareigūnus judėjęs „Volkswagen“ vairuotojas įvažiavo į sankryžą šviesoforui švytint geltonai, kai to daryti negalima, o prie pat prilipęs policijos ekipažas akivaizdžiai pažeidė taisykles. Pasak kaunietės, pareigūnai jai dar ir į šoną vos neatsitrenkė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 4 d., važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui vairuotojams užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA