Į tvorą įlėkęs girtas „BMW“ vairuotojas pažėrė pagyrų Kauno pareigūnams | Kas vyksta Kaune

Į tvorą įlėkęs girtas „BMW“ vairuotojas pažėrė pagyrų Kauno pareigūnams

Kauno apskrities VPK nuotr.

Vasario 7-8 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė priemones Kaune, Kėdainių, Jonavos ir Kauno rajonuose, kurių metu tikrino, ar vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Kiek netikėta, tačiau grubų pažeidimą šeštadienį užfiksavę pareigūnai sulaukė ir „BMW“ vairavusio jauno vyro pagyros.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbia Kauno apskrities VPK, šeštadienio rytą, apie 8.30 val., pareigūnams vykdant vairuotojų blaivumo patikrinimą Jonavos gatvėje baltos spalvos automobilis „BMW“ staigiai apsisuko ir padidinęs greitį nuvažiavo. Pareigūnams bandant pasivyti automobilį, šis vis labiau tolo, tačiau netrukus „BMW“ buvo rastas jau stovintis ir įvažiavęs į tvorą.

Patikrinus blaivumą prie automobilio rastiems dviem jauniems vyrams, kurie iš pradžių abu neigė vairavę, vienam iš jų, 23-ejų metų, buvo nustatytas 1,46 prom. girtumas, o kitam, 22-ejų, alkoholio matuoklis rodė 0,00 prom. Pamatę tokius rodmenis, anot policijos, abu jauni vyrai pradėjo dar labiau painiotis savo žodžiuose ir negalėjo apsispręsti, kuris iš jų vairavo automobilį.

Galiausiai, buvo nustatytas automobilio vairuotojas – 23-ejų jaunas vyras. Įteikus vairuotojui protokolą už KET pažeidimus, teigiama pranešime, vyras nesiginčijo ir dar pridūrė, kad pareigūnai gerai dirba.

Tą pačią dieną pareigūnai lankėsi Jonavoje, kur nustatė keletą KET pažeidimų: du asmenys vairavo automobilius neturėdami teisės to daryti, dar vienam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,81 prom.), o automobilis neįregistruotas įstatymų nustatyta tvarka.

Penktadienio vakarą vairuotojų blaivumą tikrinant Kėdainių rajone, nustatytas vos vienas pažeidimas – vairuotas automobilis be privalomo civilinės atsakomybės draudimo. Iš viso blaivumą patikrinus 476 vairuotojams, trys buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo: 0,17 prom., 0,35 prom., 0,18 prom.

Pareigūnai primena, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus ragina kelyje laikytis KET vardan savo ir kitų eismo dalyvių saugumo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA