Kelis stambius verslo centrus Kaune valdanti bendrovė turi naują vadovą | Kas vyksta Kaune

Kelis stambius verslo centrus Kaune valdanti bendrovė turi naują vadovą

R. Tenio nuotr.

Vasario pradžioje kelis verslo centrus Kaune valdanti SBA pranešė, jog keičia šia veikla užsiimančios bendrovės „Urban Inventors“ vadovą, vietoje buvusio generalinio direktoriaus Liongino Šepečio paskirtas Tomas Astrauskas. L. Šepetys lieka įmonės valdybos pirmininko pozicijoje, į kurią buvo išrinktas praeitų metų rugpjūtį.

Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, statybų valdymo išsilavinimą turintis T. Astrauskas per 17 darbo metų yra įgijęs tarptautinės statybos ir projektų valdymo patirties, įgyvendinęs daug įvairaus tipo projektų Lietuvoje, Skandinavijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

Pastaruosius metus jis gyveno Ispanijoje, kur dirbo tarptautinės statybinių konstrukcijų kompanijos „HBG-Corp“ generaliniu direktoriumi Europai. Buvo atsakingas už organizacijos plėtros strategiją Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

T. Astrauskas / „Urban Inventors“ nuotr.

Prieš tai T. Astrauskas 5 metus vadovavo inovatyvių fasadų bendrovei „Staticus“, buvo jos antrinių įmonių Švedijoje ir Norvegijoje valdybos pirmininkas. Iki tol 8 metus dirbo šios bendrovės pardavimų padalinio vadovu.

„Prie veržlios „Urban Inventors“ komandos jungiasi globalaus požiūrio, solidžią tarptautinę statybos srities patirtį sukaupęs vadovas, kuris padės plėsti bendrovės veiklos apimtis ir rinkas. Tomo ir visos „Urban Inventors“ komandos artimiausiais metais laukia įdomūs, ambicingi ir kūrybingi projektai, kurių pagrindiniais bruožais išliks išskirtinumas ir tvarumas“, – sako „Urban Inventors“ valdybos pirmininkas L. Šepetys.

Atsakydamas į portalo „Kas vyksta Kaune“ klausimus apie ateities planus buvęs vadovas L. Šepetys sakė, kad kaip įmonės valdybos pirmininkas turės daugiau dėmesio skirti strateginiams įmonės plėtros aspektams, naujoms kryptims ir projektams. Generaliniu įmonės direktoriumi, pasak SBA, L. Šepetys buvo laikinai, nuo 2016 m. pabaigos.

L. Šepetys / R. Tenio nuotr.

„Per tą laiką bendrovė baigė įgyvendinti ir pradėti reikšmingus SBA grupės nekilnojamojo turto projektus. Finišavo verslo centrų „Green Hall 2“, „Green Hall 3“ Vilniuje plėtra, Kaune baigtas „Kauno dokas“, BLC2, SBA lėšomis baigiama atnaujinti Vienybės aikštė. Šiuo metu Klaipėdos rajone SBA Technologijų ir inovacijų parke baigiamos Logistikos centro statybos, ruošiamasi statyti baldų komponentų gamyklą. Kaune „Urban Inventors“ pradės plėtoti gyvenamojo būsto ir komercinės paskirties kvartalą prestižinėje vietoje kairiajame Nemuno krante netoli planuojamos M. K. Čiurlionio koncertų salės“, – nuveiktus ir numatomus darbus vardijo L. Šepetys.

[susije_video kurie=””]

Pasak jo, šiuo metu „Urban Inventors“ ruošiasi naujam plėtros etapui, kuria naują unikalų NT vystymo modelį, kurį planuoja pritaikyti žengiant į užsienio rinkas. Bendrovė dabar investuoja Latvijoje, tačiau aktyviai svarstomos ir kitos šalys, tarp jų ir Vakarų Europoje. „Urban Inventors“ daugiausiai patirties yra sukaupusi plėtojant tvarius, inovatyvius A klasės biurus, todėl ši kryptis pagrindine liks ir ateityje.

„Kokią dalį įmonės portfelyje sudarys gyvenamoji statyba, kurios pirmas projektas bus įgyvendinamas Kaune, H. ir O. Minkovskių gatvėje, bus sprendžiama įvertinus rinkos sąlygas ir paklausą“, – sakė L. Šepetys.

Šiemet „Urban Inventors“ į NT projektus numato investuoti beveik 40 mln. eurų – penktadaliu daugiau nei investuota pernai, teigiama bendrovės pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA