Praeityje garsiam Kauno krepšininkui – teisiamųjų suolas | Kas vyksta Kaune

Praeityje garsiam Kauno krepšininkui – teisiamųjų suolas

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2020/02/07 16:04
DELFI nuotr.

Šalies sporto pasaulyje neblogai žinomas krepšininkas ir treneris Darius Dimavičius tapo teisiamuoju. Jam pareikšti kaltinimai tris kartus smurtavus prieš žmoną Džinetą Dimavičienę.

Moteris sako, jog smurto protrūkiai tęsėsi apie penkerius metus, dėl to kaltas agresijos priepuolius sukeliantis nesaikingas alkoholio vartojimas. Ji sakė kurį laiką nenorėjusi kreiptis į teisėsaugą, nes siekusi apsaugoti sutuoktinio karjerą. Jos teigimu, padėti tašką šioje istorijoje ją paskatino ne tik besikartojantys išpuoliai, bet ir dukros.

Kreiptis į teisėsaugą paskatino ir dukros

Praeityje garsus krepšininkas, olimpietis, treneris ir kaltinamasis baudžiamojoje byloje. Taip susiklostė 51 metų D. Dimavičiaus karjera.

Jam pareikšti kaltinimai tris kartus smurtavus prieš žmoną. Bylos duomenimis, sportininko sutuoktinė smurtinius išpuolius patyrė Kauno rajone, Ringaudų gyvenvietėje esančiuose šeimos namuose.

Moteris kreipėsi į teisėsaugą, atlikus ikiteisminį tyrimą D. Dimavičiui buvo pareikšti kaltinimai skausmo sukėlimu ar nežymiu sveikatos sutrikdymu ir byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui. Iš viso D. Dimavičiui inkriminuojami trys smurto epizodai. Pagal pareikštus kaltinimus jam gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Nukentėjusia pripažinta D. Dimavičiaus žmona Dž. Dimavičienė portalui DELFI sakė, jog vyro smurtinis elgesys tęsėsi apie penkerius metus.

„Kai jis išgeria, tampa nepapratai agresyvus, o išsiblaivęs nelabai prisimena, ką padaręs. Anksčiau į policiją nesikreipiau, norėjau išsaugoti jo sportinę karjerą. Tačiau viskam ateina pabaiga. Šią bylą taip pat inicijavo mano dukros“, – sakė pašnekovė.

Teismo salėje D. Dimavičius nepasirodė

Šiuo metu atskirai nuo žmonos Mažeikiuose gyvenantis ir vietos krepšinio klube „Ereliai“ trenerio asistentu dirbantis D. Dimavičius ketvirtadienį Kauno apylinkės teisme vykusiame posėdyje nepasirodė.

Nors šaukimas jam buvo įteiktas, tad laikoma, kad apie bylos nagrinėjimo vietą ir laiką teisiamasis žino, jis nepateikė jokių paaiškinimų ar priežasčių, kurios jam trukdytų atvykti į teismą. Kaltinimą byloje palaikanti prokurorė siūlė prašyti policijos pagalbos, kad pareigūnai į kitą posėdį D. Dimavičių atvesdintų.

Tikslių motyvų, kodėl D. Dimavičius nepasirodė teisme nurodyti negalėjo ir jo gynėjas, advokatas Nerijus Strazdas.

„Išvažiavęs į varžybas, man rodos. Man sakė, kad tai susiję su darbu“, – sakė advokatas.

Toks paaiškinimas netenkino bylą nagrinėjančios Kauno apylinkės teismo teisėjos Tatjanos Butkienės.

„Gerbiamasis, visi dirba. Jūs juk suprantate, turite tai paaiškinti savo klientui. Ar atvyks į kitą posėdį pats, ar reikės atvesdinti? Bylos nagrinėjamos darbo dienos metu, ne po darbo. Suprantu, būna svarbių priežasčių, tačiau jas reikia nurodyti prieš posėdį“, – sakė teisėja.

Gali netekti solidžių pajamų – 90 tūkst. eurų

Nepasirodžius teisiamajam, bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. To taip pat prašė Dž. Dimavičienės advokatas Kęstutis Jonaitis. Nors prokurorė prašė, kad į kitą teismo posėdį D. Dimavičių atvesdintų policija, praeityje garsiam krepšininkui suteiktas šansas atvykti pačiam. Teismas patikėjo jo advokato pažadu, jog klientas tikrai pasirodys posėdyje.

Panašu, jog ši istorija Mažeikių „Erelių“ trenerio asistentui gali baigtis ne tik santuokos griūtimi, bet ir atimti stabilias pajamas.

„Vienintelis dalykas, ko jis bijo, kad teismui pripažinus kaltu, neteks iš valstybės gaunamos rentos. Tai 1,5 tūkst. eurų kas mėnesį“, – portalui DELFI sakė sportininko žmona Dž. Dimavičienė.

1992 metais D. Dimavičius su Lietuvos krepšinio rinktine Barselonos olimpinėse žaidynėse iškovojo trečiąją vietą, todėl jam skirta renta. Pasak sportininko sutuoktinės, kas mėnesį mokama 1,5 tūkst. eurų renta – stabilios sutuoktinio pajamos, o teismui D. Dimavičių pripažinus kaltu, renta nebūtų mokama penkerius metus.

„Jis man sakė, kad per mane gali prarasti 90 tūkst. eurų. Suskaičiavo, kiek pinigų išmokama per penkis metus, kiek jis gali netekti“, – portalui DELFI sakė Dž. Dimavičienė.

D. Dimavičius kaltės nepripažįsta, jo advokatas nenori viešumo

Paklausus, ar smurtu prieš sutuoktinę kaltinamas D. Dimavičius pripažįsta kaltę, jo advokatas N. Strazdas tikino, kad pareikštus kaltinimus klientas kategoriškai neigia.

Gali būti, jog nuo pareikštų kaltinimų bus ginamasi bandant kaltinti nukentėjusia pripažintą žmoną specialiai provokavus konfliktines situacijas, kurios pasibaigdavo smurto protrūkiu.

Dž. Dimavičienė sakė inicijuojanti skyrybų procesą, su vyru kartu negyvenanti, be to, jam artintis prie žmonos uždraudusi policija. Ji minėjo bandžiusi apie skyrybas kalbėtis su Mažeikiuose gyvenančiu sutuoktiniu, tačiau šis vengia bendrauti, neatsiliepia į jos skambučius. Padėti išspręsti šią situaciją Dž. Dimavičienei pažadėjo jos vyro advokatas N. Strazdas.

Jis taip pat užsiminė prašysiantis, kad D. Dimavičiui dėl smurto prieš žmoną iškelta baudžiamoji byla būtų nagrinėjama ne viešuose, bet uždaruose teismo posėdžiuose, kad juose negalėtų dalyvauti žiniasklaidos atstovai.

Paklausus, kokie šio prašymo motyvai, teisiamojo advokatas minėjo, kad bylos nagrinėjimo metu bus aptariamos asmeninio gyvenimo detalės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA