Skaniausios picos Kaune: 10 kauniečių rekomenduojamų picerijų | Kas vyksta Kaune

Skaniausios picos Kaune: 10 kauniečių rekomenduojamų picerijų

Asociatyvi / „Pizza Verde“ nuotr.

Vienas labiausiai mėgstamų ir populiarių pasaulio valgių – iš Italijos kilusi pica. Suvalgyti picą Kaune galima daugybėje vietų, bet kur kepamos pačios skaniausios? Su išalkusiais skaitytojais dalinamės populiariausių Kauno picerijų dešimtuku, kurį sudarėme atsižvelgdami į „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės ir redakcijos rekomendacijas. Eiliškumą dešimtuke nulėmė didesnis skaitytojų komentarų kiekis ir picerijos žinomumas. 

 1. „Mamma pizza“

Picerija, kuri pasitinka visus keliaujančius ir ne tik. Netoli Kauno autobusų stoties Vytauto pr. įsikūrusi ne didelė, bet itin populiari tarp kauniečių picerija, siūlo itin platų įvairiausių picų pasirinkimą.

„Nesenai ragavau, girdėjau, kad visi giria. Na, žinokit, žiauriai skanios. Dabar tik ten ir valgau“, – komentuoja „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai. Ši picerija sulaukė 108 teigiamų skaitytojų reakcijų, o portalo vykdytoje apklausoje internautų buvo rekomenduota net 25 kartus.

„Mamma pizza“ pica / „Mamma pizza“nuotr.

2. „Viale 231“

Ši picerija taip pat sukėlė tikrą vėją tarp komentuotojų, jos pavadinimas buvo paminėtas 22 kartus ir sulaukė 103 teigiamų reakcijų. Apsilankiusieji Raudondvario plente įsikūrusioje picerijoje tvirtino, kad čia sukurta atmosfera nukelia į siauromis gatvelėmis išraižytą Italijos miestelį, kuriame picos kepamos tikro italo rankomis.

„Tikra itališka!!! Vienareikšmiškai, be konkurencijos THE BEST!!! Gamina tikras italas, kokybiški produktai, išskirtinio skonio Tartufo su trumais“, – rašė internautai.

„Viale 231“ pica / „Viale 231“ nuotr.

3. „Keturi šimtai laipsnių“

Ši picerija turi išskirtinę sumūrytą picų krosnį, kurioje picos kepamos vos 90 sekundžių. Kaip sako patys picos kepėjai, „čia Italija jungiasi su Lietuva, kai picos kepamos ąžuolinių malkų kaitroje“. Ne vieno kauniečio jau pamėgta vieta Šilainiuose, Kuršių gatvėje, gali sudominti naujus picų entuziastus, ieškančius įvairovės.

„Keturi šimtai laipsnių laipsnių“ piceriją internautai tarp rekomenduojamų picerijų Kaune paminėjo 11 kartų bei sulaukė net 125 teigiamas reakcijas. „Visiem siūlau čia apsilankyti! Autentiška itališka pica, geriausia ką esu ragavęs!“, – komentavo picų mėgėjai.

„Keturi šimtai laipsnių“ pica / „Keturi šimtai laipsnių“ nuotr.

 4. „Pizza Verde“

Ši daugybę teigiamų atsiliepimų tarp komentatorių sulaukusi picerija išsiskiria ne tik dideliu tradicinių picų pasirinkimu, bet ir galimybe išbandyti saldžių picų. V. Krėvės prospekte įsikūrusią piceriją internautai paminėjo 6 kartus ir sulaukė 106 teigiamus įvertinimus.

„Pizza Nutella. Daugiau nieko nereikia net sakyti. Išbandykite!“, – saldžias picas minėjo ir komentatoriai.

„Pizza Verde“ pica / „Pizza Verde“ nuotr.

5. „Milano“

Jau ne vieną dešimtį veikianti kavinė – restoranas ir toliau nepraranda populiarumo. Istorija alsuojanti vieta įsikūrusi Karininkų ramovėje, A. Mickevičiaus gatvėje, o tarp rekomendacijų taip pat minėta ne kartą, o apie skanias čia kepamas picas teigiamai atsiliepė daugiau nei 80 žmonių.

„Labai sočios ir visada skanios, kiekvieną savaitę čia einam!“, – apie picų valgymo tradicijas minėjo komentatoriai.

„Milano“ pica / „Milano“ nuotr.

6. „Bella Italia“

Nors picerijos pavadinimas pasikeitė, daugelis šią vietą vis dar žino kaip garsiąją „Pas Paolo“ piceriją. Būtent taip rekomendavo ir daugelis komentuojančių. Ne vienerius metus, S. Daukanto gatvėje, dirbanti picerija žinoma beveik kiekvienam apsilankiusiam Kaune, tai viena pirmųjų mieste atsidariusių picerijų.

„Pas Paolo esi visada laukiamas, turbūt dėl to visada norisi sugrįžti ir su draugais sukirsti po picą!“, – apie šiltą picerijos priėmimą rašė internautai.

„Bella Italia“ pica / „Bella Italia“ nuotr.

7. „Brooklyn Brothers“

Komentaruose pastebėtas ir nesenai M. Valančiaus gatvėje atsidariusios picerijos pavadinimas. Šios picerijos sumanytojai siūlo paragauti amerikietiško Bruklino bei Detroito stiliaus picų.

„Šioje vietoje picos TOBULO skonio!“, – vietą rekomendavo komentatoriai.

„Brooklyn Brothers“ pica / „Brooklyn Brothers“ nuotr.

8. „Piatto Pizza & Grill“

Neries krantinėje įsikūrusi picerija taip pat sulaukė keleto rekomendacijų, 10 žmonių išskyrė šią vietą, kurioje rasite platų krosnyje kepamų itališkų picų pasirinkimą.

„Rekomenduoju „Piatto“ picą!“, – piceriją pasiūlė skaitytojas.

„Piatto Pizza & Grill“ pica / „Piatto Pizza & Grill“ nuotr.

9. „Cosa Nostra“

Šios picerijos, įsikūrusios Palangos gatvėje, sumanytojai kuria itališko mąstymo kultūra, jog kiekvienas atėjęs yra draugas. Todėl ši vieta rekomenduojama internautų bendruomenėje kaip susibūrimų vieta prie šiltos, garuojančios picos gabalėlio.

„Čia picas valgyti jau tradicija, tikrai rekomenduoju“, – piceriją rekomendavo ją išbandęs lankytojas.

10. „Jurgis ir Drakonas“

Internautai siūlė apsilankyti ir Nicholsonų šeimos picerijoje, kurioje picos ruošiamos pagal vieną seniausių „Vera Pizza Napoletana“ tradicijų. Tad picų entuziastai siūlė ir kitiems išbandyti Kurpių gatvėje tikroje krosnyje kepamos picos skonį.

„Tokios picos nesu ragavus visam Kaune, turbūt net visoj Lietuvoj. Visi turėtų išbandyti“, – gražių žodžių negailėjo komentatoriai.

„Jurgis ir Drakonas“ pica / „Jurgis ir Drakonas“ nuotr.

Atraskite savo skaniausią picą ir jūs, linkime gero apetito!

Kokia pica Kaune yra pati skaniausia Facebook „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės puslapyje teiravomės praėjusių metų pabaigoje. Po įrašu sulaukta daugiau nei 500 komentarų, kuriuos pamatė beveik 120 tūkstančių žmonių auditorija. Šis rekomenduojamas picerijų dešimtukas nėra komercinis turinys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA