Svarbiausių savaitgalio renginių Kaune TOP 10 | Kas vyksta Kaune

Svarbiausių savaitgalio renginių Kaune TOP 10

R. Tenio nuotr.

Jeigu pastarieji savaitgaliai Kaune leido visiems kiek atsipūsti, tai šis savaitgalis bus kitoks – miestiečiai bus kviečiami pajudėti, o jeigu anksčiau buvo kviečiami klausyti, tai šį kartą visi bus kviečiami dainuoti. Taigi veiklos netruks. Kaip visada, „Kas vyksta Kaune“ pristato savaitgalio renginių apžvalgą.

Ketvirtadienis

20 val. Kultūros baras „Godo“ organizuoja nemokamą Viktoro Cojaus kūrybos vakarą su Igoriu Sokolovu iš „Kino Tribute Project LT“. Koncerto metu Viktoro Cojaus dainos atliekamos Igorio įgaus savitą, tačiau kiekvienam gerai pažįstamą skambesį.

Penktadienis

18 val. Kauno miesto simfoninis orkestras švęs 15-ąjį savo gimtadienį su šventiniu koncertu Kauno valstybinėje filharmonijoje. Koncerte dalyvaus pianistas Robertas Lozinskas bei sopranas Karina Flores, o orkestrui diriguos Konstantinas Orbelianas. Praėjus 15 metų nuo pirmojo koncerto, orkestras tapo kolektyvu, su kuriuo noriai bendradarbiauja muzikai iš viso pasaulio. Koncerto kaina nuo 9 iki 16 eurų.

Taipogi 18 val. Kauno menininkų namuose Kauno rašytojai dvidešimt pirmą kartą įteiks Vieno lito literatūrinę premiją jos laureatei Enrikai Striogaitei. Šventėje visų laukia poezija, muzika ir kinas, o gerą vakarą užtikrins vedėjai Milda Kiaušaitė ir Gediminas Jankus. Renginys nemokamas.

19 val. Žalgirio arenos „Bosca“ amfiteatre vyks Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis-koncertas „Graži ir Ta Galinga“. Spektaklis žiūrovus nukels ne tik į skirtingus istorinius laikotarpius, bet ir į skirtingus moters gyvenimo tarpsnius, suskambančius skirtingais muzikos stiliais. Nuoširdų susijaudinimą keis juokingos istorijos, o jas – arši ironija. Spektaklio kaina nuo 13 iki 20 eurų.

21 val. „Punto Jazz“ palėpės scenoje su grupe pasirodys visiems muzikos gerbėjams gerai žinomas atlikėjas Baltasis Kiras. Bilieto kaina 10 eurų.

Šeštadienis

9 val. KTU Statybos ir architektūros fakultete vyks prof. A. Žmuidzinavičiaus piešimo olimpiada 2020, kurioje visi 10-12 klasės moksleiviai kviečiami išbandyti savo pieštuko valdymo įgūdžius ir parodyti kūrybiškumą. Varžybose bus ne tik apdovanojami geriausi pasirodžiusieji, bet dalyviai taip pat galės pasikonsultuoti su architektūros ir piešimo dėstytojais, sulaukti jų įvertinimų. Renginys nemokamas, reikalinga registracija.

10 val. „Girstučio“ sporto ir kultūros centras organizuoja daug dėmesio ir teigiamų atsiliepimų sulaukusio šokių festivalį „ŠOK 2020“. Festivalyje gali dalyvauti visi – ir norintys pasigrožėti šokiais, ir norintys dalyvauti varžybose. Dalyvio mokestis – 12 Eurų, o žiūrovo bilietas – 5 Eurai.

12 val. Kauno miesto muziejus kviečia pradėti ruoštis Užgavėnėms – muziejaus Tautinės muzikos skyriuje vyks muzikinis-improvizacinis šėlsmas „Ruoškimės Užgavėnėms!“. Šventės metu visi galės kurti ir groti Užgavėnių instrumentais, taip pat sužinoti šio lietuviško persirengėlių karnavalo papročius ir reikšmę. Dalyvavimas užsiėmime šeimoms nemokamas, tačiau reikalinga registracija.

16 val. Viešbutyje „Daugirdas“ pažinčių renginys „Speeddating“ minės savo 10-ies metų gimtadienį. Ta proga organizatoriai siūlo nuotaikingą ir intelektualią programą su saksofono muzika, iliuzionistu, jaunų atlikėjų akustiniu koncertu bei „Jazz House“ šokių studijos šokėjais. Renginio kaina 20 eurų.

Sekmadienis

14 val. Statybos ir verslo paslaugų mokymo centre bus organizuojama prisiminimų popietė „Mano jaunystės šokių vakarai“. Renginio metu 6-ojo dešimtmečio atmosferą kurs trys kolektyvai – Palemono bendruomenės centro ansamblis „Marių banga“, Eigulių bendruomenės centro ansamblis „Smaragdas“ ir renginio organizatorių – Petrašiūnų bendruomenės centro ansamblis „Monte Pacis“. Renginys nemokamas, dalyviai yra kviečiami pasipuošti 6-ojo dešimtmečio akcentu.

Daugiau renginių ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje galite rasti portalo renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA