Augantis „Girstučio“ baseino lankomumas Kaune atskleidė plaukimo populiarumo tendencijas | Kas vyksta Kaune

Augantis „Girstučio“ baseino lankomumas Kaune atskleidė plaukimo populiarumo tendencijas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

10 – tiek procentų pernai padidėjo baseino lankomumas „Girstučio“ baseine, Kaune, taip pat stabiliai augo vasaros stovyklų dalyvių skaičius. Tai, kad sveikas gyvenimo būdas tampa tendencija, atskleidė ir baseine įsikūrusio plaukimo klubo „Banga“ rodikliai: didėjo ne tik mokymosi plaukti grupių, bet ir bendras lankytojų skaičius.

[galerija kiek=”4″]

Per metus – 410 000 apsilankymų

Kaip rašoma „Girstučio“ pranešime žiniasklaidai, pernai metais baseine buvo apsilankyta 410 000 kartų. Tai dešimt procentų daugiau, palyginti su 2018-aisiais.

Baseino direktoriaus Pauliaus Jonavičiaus teigimu, tokius rezultatus lėmė keletas priežasčių: „Pirmiausia, mūsų baseine yra didžiausias grupinių treniruočių vandenyje pasirinkimas Lietuvoje, todėl jos sulaukia daug lankytojų susidomėjimo. Be to, tokios treniruotės tinka visiems: nuo kūdikių iki senjorų. Antra, siūlome viską vienoje vietoje – 50 ir 25 metrų baseinai, pramoginis baseinas, pirtys, sūkurinės vonios, grupinės treniruotės, treniruoklių salė. Tai – ypač patogu lankytojui“.

P. Jonavičiaus pastebėjimais, dienos metu aktyviausiai baseiną lanko senjorai – pastaruoju metu jie ypač rūpinasi savo savijauta ir gera sveikata, o savaitgaliais baseiną lanko šeimos, kurios čia aktyviai leidžia laiką ir išbando įvairias pramogas. „Pasiekti rezultatai rodo ne tik, kad užtikriname pakankamą paslaugų spektrą bei jų kokybę, tačiau ir kad sveikas gyvenimo būdas tampa tendencija ir vis daugiau žmonių nori jaustis gerai“, – apibendrina P. Jonavičius.

Paulius Jonavičius / Organizatorių nuotr.

2020 metais – plėtra ir daugiau naujienų

Šiais metais sporto kompleksas planuoja plėtrą – treniruoklių salė taps dvigubai erdvesnė, bus atnaujinti bendrų rūbinių dušai ir nusileidimo kalnelis baseine. Investicijos sieks virš 100 tūkst. eurų. Todėl tikimasi, kad paslaugų populiarumas turėtų augti ir 2020-aisiais.

Be grupinių treniruočių, baseinas siūlo ir kitų užsiėmimų – nuo vienintelės šalyje uždaros vandenlenčių trasos iki vaikų stovyklų. Pastarojoje pernai apsilankė net 1000 vaikų. Baseine taip pat organizuojamos vietinės bei tarptautinės plaukimo varžybos.

Be to, „Girstutis“ aktyviai vykdo socialinę veiklą: prisideda prie vaikų socializacijos, taip pat organizuoja akcijas, kuomet baseine nemokamai kviečiamos apsilankyti socialiai remtinos šeimos, studentų organizacijos, o senjorams rengiamos mankštos – šia paslauga pernai pasinaudojo virš 500 senjorų.

Populiarėja ir tarp suaugusiųjų

Po tuo pačiu stogu įsikūręs plaukimo klubas „Banga“ taip pat 2019-uosius gali apibendrinti kaip gerus metus. 2018 m. mokėsi plaukti ir įgūdžius tobulino per 800 vaikų, o 2019 m. – jau 1000. Be to, pernai buvo suformuota 80 mokymo plaukti grupių ir tai yra 8 proc. daugiau, lyginant su 2018 m. Padidėjęs plaukimo grupių populiarumas ypač jaučiamas tarp suaugusiųjų – pernai susiformavo 2,5 karto daugiau suaugusiųjų grupių.

„Augantis norinčiųjų išmokti plaukti, saugiai elgtis vandenyje ar tobulinti plaukimo įgūdžius klientų skaičius leidžia dar kartą daryti išvadą, kad plaukimas yra viena iš populiariausių ir būtiniausių fizinio lavinimo formų, kur ugdomas savarankiškumas, atsakingumas bei socialiniai įgūdžiai. Visuomenėje atsiranda suvokimas, kad mokėti teisingai plaukti ir saugiai elgtis vandenyje yra ne pramoga, bet būtinybė, todėl mūsų pozicija aiški – gebėjimas plaukti yra žmogaus teisė ir gyvybiškai svarbus įgūdis“, – argumentuoja plaukimo klubo „Banga“ direktorė Sigita Špokienė.

Sigita Špokienė / Organizatorių nuotr.

Įdiegė tarptautinį modelį

S. Špokienės teigimu, plaukimo klubas įdiegė pirmąjį šalyje tarptautinį mokymo plaukti modelį „Learn to Swim“. Šiuo metu klube dirba 16 trenerių, kurie gali treniruoti remiantis šia sistema. „Išmok plaukti“ modelis leidžia metodiškai stebėti progresą, vertinti klaidas, teikti pasiūlymus ir stiprinti silpnąsias vietas, o apie vaikų progresą informuojami tėvai.

Modelį sudaro 10 lygių iš kurių kiekvienas turi tikslą – išmokti konkrečius dalykus atlikti taisyklingai – tai ir skatina vaiko motyvaciją siekti daugiau. Tikimasi, kad šis sisteminis mokymo plaukti modelis duos postūmį ir formuos naują požiūrį į mokymą plaukti Lietuvoje, o kartu padės siekti dar geresnių rezultatų.

Taip pat plaukimo klubas paliko naują įrašą Kauno miesto sporto istorijoje – pirmąkart surengė sinchroninio plaukimo varžybas „Dailioji Bangos taurė 2019“. Varžybose dalyvavo ne tik „Bangos“ dailiojo plaukimo atstovės, bet ir svečiai iš Šiaulių.

Taip pat 2019-aisiais aukštų rezultatų pasiekė ir „Bangos“ klubo nariai. Karilė Ališauskaitė pernai du kartus tapo Lietuvos čempione bei laimėjo bronzos ir sidabro medalius 50 metrų krūtine rungtyje, o Tajus Juška tapo 50 metrų distancijos plaukimo peteliške čempionu.

„Girstučio“ baseiną Kaune valdo UAB „Sporto infrastruktūra“, o plaukimo klubą „Banga“ – VšĮ Plaukimo klubas. Šios įmonės priklauso lietuviško kapitalo įmonių grupei UAB „Infrastruktūra LT“, kuri specializuojasi visuomeninės paskirties sporto bei kultūros objektų valdymo ir infrastruktūros projektų vystymo srityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA