Kaune kyla naujas „McDonald’s“ restoranas ir „Lidl“ parduotuvė | Kas vyksta Kaune

Kaune kyla naujas „McDonald’s“ restoranas ir „Lidl“ parduotuvė

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Verslininkai Kaune nesnaudžia ir išnaudoja kiekvieną komerciškai perspektyvų plotą. Islandijos plente, prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“, pagreitį įgauna naujos statybos. Jau šiemet čia planuojama atidaryti dar vieną „McDonald’s“ greito maisto užkandinę, nepatvirtintais duomenimis, greta duris atvers „Lidl“ parduotuvė.

„Kas vyksta Kaune“ iš oro užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kad palei Islandijos plentą besidriekiančio sklypo artimajame gale statomi nauji objektai. Visas plotas išvagotas atvirų „arimų“, tačiau prie „Megos“ jau galima išskirti du statinius – įrenginėjami jų pamatai, statomos laikančiosios konstrukcijos.

Užbaigti ketina metų viduryje

Sausio pradžioje „Baltic Shopping Centers“ skelbė, kad bendrovės užsakymu parengtiems statybų Islandijos pl. 30 projektiniams pasiūlymams Kauno miesto savivaldybė pritarė dar 2019-ųjų liepos 5 d. Vasarą pradėti inžinerinių tinklų, aplinkotvarkos darbai, o neseniai pasirašyta 5 mln. eurų vertės generalinės statybos rangos sutartis, pagal kurią „Panevėžio statybos trestas“ (PST) iki 2020 m. vidurio pastatys tipinio projekto „McDonald‘s“ restoraną bei prekybos centrą.

Bendras statomų objektų plotas sieks beveik 2,8 tūkst. kv. m. Vieno aukšto „McDonald’s“ pastate didžiausią plotą užims lankytojų salė su aptarnavimo zona. Toliau pastate numatoma maisto ruošimo, sandėliavimo ir darbuotojų buitinės, sanitarinės patalpos. Planuojama, kad vienu metu restorane dirbs apie 15 darbuotojų, kurie aptarnautų iki 80 lankytojų.

„Projektuojamas pastatas nedidelio tūrio su šios restoranų grupės tipiniams pastatams būdingais apdailiniais elementais. Fasadams naudojamos aliumino kompozito, HPL plokštės ir akmens masės plytelės. Naudojamų medžiagų spalvos natūralios – akmuo, medis“, – naujasis „McDonald’s“ spalvomis ir apdailos medžiagomis bus panašus į Savanorių ir Pramonės prospektuose esančius restoranus.

[susije_video kurie=””]

Greito maisto restoranas ir prekybos centras, kaip sakė PLC „Mega“ valdančios UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė – pirmieji objektai, iškilsiantys šalia „Megos“ plytinčiame sklype.

Išdygs visas naujų pastatų kvartalas

Kaip detalizuojama PST parengtuose projektiniuose pasiūlymuose, pastatai bus pasiekiami privažiavimais nuo Užnerio gatvės ir Islandijos plento. Teritorija, kurioje užvirė statybos, yra Šilainių seniūnijoje, greta kelio A1 Vilnius-Klaipėda, nutolusi apie 300 m nuo Šilainių mikrorajono.

Užkandinė vizualiai atskiriama nuo bendros sklypo koncepcijos ir kartu su kitoje Užnerio gatvės pusėje esančia degaline orientuojama į automobiliais atvykstančių klientų aptarnavimą. Verta pridurti, kad pagal bendrą šio ploto viziją planuojamas ir tolimesnis sklypo užstatymas rytų kryptimi, čia gali iškilti daugiau komercinės ir gyvenamosios paskirties statinių, nors jų projektai dar neparengti.

Prie „Megos“ planuojamo kvartalo vizija / PST nuotr.

„Ateityje šis kvartalas bus vystomas į daugiafunkcį rajoną su prekybos, pramogų, biurų ir gyvenamųjų apartamentų kompleksu“, – praėjusį mėnesį sakė I. Goštautaitė-Gedutė.

Atsidarys ir naujas „Lidl“

I. Goštautaitė-Gedutė taip pat nurodė, kad šalia „McDonald’s“ kylanti parduotuvė priklausys kol kas neįvardijamam žinomam prekybos centrų tinklui.

Nei PST vadovas Dalius Gesevičius, nei „Lidl“ atstovas Valdas Lopeta oficialiai nepatvirtino, kad tai bus „Lidl“, tačiau, naujienų agentūros BNS duomenimis, čia statoma būtent Vokietijos kapitalo parduotuvė.

Prie „McDonald’s“ statomo prekybos centro vizualizacija / PST nuotr.

„Litvaldos“ įmonių grupei priklausanti AB „Baltic Shopping Centers“ Kaune valdo prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, praėjusių metų liepos pabaigoje įsigijo Laisvės alėjoje buvusio prekybos centro „Merkurijus“ žemės sklypą su statiniais bei rekonstrukcijos projektu, taip pat valdo prekybos centrus „Banginis“ Vilniuje ir Klaipėdoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA