K.Pūkas per teismą siekia gauti Valstybinę pensiją | Kas vyksta Kaune

K.Pūkas per teismą siekia gauti Valstybinę pensiją

BNS 2020/02/03 07:38
DELFI nuotr.

Buvęs Seimo narys Kęstutis Pūkas kaip dešimties vaikų tėvas siekia gauti valstybinę pensiją, rašo dienraštis „Kauno diena“.

Dienraščio teigimu, K.Pūkas su tokiu prašymu kreipėsi į savivaldybę. Savivaldybės atstovai, pamatę, kad K. Pūkas yra teistas, prašymą atmetė.

Politikas dėl to kreipėsi į teismą.

„Kodėl vertas? Todėl, kad dešimt vaikų užauginau. Visi tinkamai išauklėti, viskas yra gerai. Teismas priėmė skundą, koks čia dar gali būti savivaliavimas“, – piktinosi K.Pūkas.

BNS primena, kad Lietuvos apeliacinis teismas 2019 metų birželį K. Pūką pripažino kaltu dėl seksualinio priekabiavimo prie vienos merginos, dirbusios jo padėjėja, bet išteisino dėl priekabiavimo prie likusių trijų, kurios siekė įsidarbinti. Buvusiam Seimo nariui skirta 1,5 tūkst. eurų bauda.

Šiuo metu byla nagrinėjama Lietuvos Aukščiausiajame Teisme.

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo pradėtas 2017 metų kovo mėnesį.

K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 metų sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė priesaiką priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.

K.Pūkas taip pat sovietmečiu buvo nuteistas už veiką, kuri Nepriklausomybės laikais buvo dekriminalizuota – spekuliaciją.

Antrojo laipsnio valstybinė pensija yra 116 eurų.

Ji skiriama už išaugintus ir gerai išauklėtus penkis vaikus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA