Jaunimo kino skonio ugdymui Kaune – trečiadienio vakarai | Kas vyksta Kaune

Jaunimo kino skonio ugdymui Kaune – trečiadienio vakarai

Organizatorių nuotr.

Šį sezoną kino centras „Romuva“ toliau tęsia ypatingų trečiadienių iniciatyvą „Trečias ratas“, skirtą specialiai jaunajai auditorijai – moksleiviams ir studentams.

[galerija kiek=”4″]

Kaip rašoma „Romuva“ pranešime spaudai, šiandien, kai vis garsiau kalbama apie priklausomybę nuo virtualaus pasaulio, apie susvetimėjimą ir kokybiško laisvalaikio stoką, „Trečias ratas“ kviečia atsitraukti nuo kompiuterių bei telefonų ir prasmingai praleisti vakarą su šilta arbata draugų ir bendraminčių apsupty.

„Į Kauną studijuoti atvyksta daug jaunimo iš kitų miestų. Norėjosi jiems, o taip pat ir patiems kauniečiams, pasiūlyti jaukią kino pramogą už prieinamą kainą. Norisi supažindinti žmones su autoriniu kinu kuo anksčiau, kad galėtų mėgautis turiningu laisvalaikiu, burtis į kino bendruomenę, kartu žiūrėti, diskutuoti ir vertinti filmus“, – apie projekto motyvus pasakojo jo iniciatorė Gintarė Pranarauskaitė.

Pavadinimas „Trečias ratas“ kilo nuo angliško frazeologizmo third wheel, kurio lietuviškas atitikmuo būtų „šuniui penkta koja“ ir suponuoja į tai, jog kur du – trečias nereikalingas.

Tačiau iniciatyvos organizatoriai švelniai laužo nusistovėjusias normas, jog į kiną einama tik dviese. Priešingai – leisti laiką su draugais labai smagu ir trečias yra ypač reikalingas. Taip gimė šūkis „Be trečio nevarom!“, kuriuo kviečiama į kiną eiti dviese ir pasikviesti trečią. Nemokamai!

Kino centras „Romuva“ išsiskiria savo neformalia, kūrybiška aplinka bei spalvingu repertuaru. „Trečio rato“ filmai atrenkami iš bendro repertuaro, stengiantis parodyti kuo įvairesnius, skirtingų tematikų ir kultūrų filmus, tinkančius jaunajai auditorijai.

„Norime, kad atėjęs žiūrovas būtų maloniai nustebintas ir pamatytų filmus, į kuriuos gal net nebūtų galvojęs eiti. Tikimės, kad jaunimas išbandys įvairių žanrų, stiliaus filmus ir pamažu atras savąjį kino skonį, o „Romuva“ taps ta vieta, kuri prisidės prie kino kultūros sklaidos Kaune“, – lūkesčiais dalijasi kino centro programų sudarytoja Karolina Onusaitytė.

„Trečio rato“ kino seansai vyksta kiekvieną trečiadienį, išskyrus kino festivalius ar specialius renginius. Pateikus moksleivio ar studento pažymėjimą, tris bilietus galima įsigyti už dviejų kainą. Apsilankius kine tris kartus ir surinkus tris lojalumo lipdukus, juos galima išmainyti į specialią „Trečio rato“ apyrankę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA