Kaune vyks svarbus Saugesnio interneto savaitės renginys „CYBERteens“: vyksta registracija | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks svarbus Saugesnio interneto savaitės renginys „CYBERteens“: vyksta registracija

Organizatorių nuotr.

Jau vienuolika metų Lietuvoje minimos tarptautinės Saugesnio interneto savaitės svarbus renginys šiemet vyks ir Kaune – vasario 11 d. „Žalgirio“ arenoje net 20 atrinktų komandų kurs idėjas, kaip virtualią erdvę padaryti saugesne. Registruoti savo komandą ir idėją vis dar galima iki ateinančios savaitės vidurio.

[galerija kiek=”8″]

Patys kurs idėjas

Šių metų projekto „Saugesnis internetas“ organizatoriai kartu su socialinių inovatorių bendruomene „ChangeMakers‘ON“ kviečia pažvelgti į kibernetinį pasaulį nauju kampu. Šiemet vyresnių klasių moksleiviai kartu su savo šeimos nariais, mokytojais ir draugais patys taps aktyviais saugesnio interneto kūrėjais ir su ekspertų pagalba užkurs tikrą idėjų generatorių kūrybinėse dirbtuvėse „CYBERteens“.

„ChangeMakers’ON” įkūrėja ir vadovė Simona Šimulytė atskleidžia, kad visos dienos renginio metu vyks ne tik kūrybinės dirbtuvės, bet ir bus pasakojamos tikros istorijos apie akistatą su nesaugiu internetu.

Taip pat komandos galės sudalyvauti socialiniame detektyve, kurio metu ekspertas Ugnius Savickas supažindins su kūrybinio dizaino taisyklėmis. Antroje dienos pusėje komandos išsiskirstys su ekspertais kurti inovatyvų sprendimą pasirinktiems iššūkiams.

„Komandos galės laisvai kurti įvairias koncepcijas – nuo internetinių programėlių ar virtualių žaidimų iki pabėgimo kambarių ar edukacinių platformų. Džiaugiamės, kad organizuoti šį idėjų sprintą mus pakvietė „Saugesnio interneto“ komanda – Ryšių reguliavimo tarnyba, Nacionalinė švietimo agentūra, asociacija „Langas į ateitį”, „Vaikų linija”. Informacinis šio renginio partneris – naujienų patikimumui didelę svarbą teikiantis portalas „Kas vyksta Kaune”. Šiemet jėgas suvienijo išties labai daug stiprių skirtingų organizacijų, kurioms rūpi draugiškas internetas”, – atskleidžia S. Šimulytė.

Registracijos į renginį formą pildykite čia.

Spręs aktualias problemas

Pasak vieno iš projekto „Saugesnis internetas“ partnerių, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT), direktoriaus pavaduotojos Ievos Žilionienės, kadangi Lietuvoje susikūrė itin stipri inovatyvių startuolių, kurie siūlo sprendimus ekologijos, švietimo, sveikatos ir kitose srityse bendruomenė, šiemet buvo sugalvota Saugesnio interneto dieną įprasminti ne tradicinių pranešimų renginiu, o suburti žmones, kad jie generuotų konkrečias, su nesaugumu internete susijusias problemas.

Pasak jos, atrinktos komandos bus pakviestos priimti tokius saugaus interneto iššūkius, kaip kova su skaitmeninėmis patyčiomis, „užteršto” turinio prevencija, edukacija privačių duomenų saugumo temomis, atsakingo elgesio internete ugdymas. Taip pat žeminančių komentarų skaičiaus socialinėje erdvėje mažinimas bei gebėjimų atpažinti netikras naujienas ir apie jas pranešti ugdymas.

„Internetas yra puiki ir nebepakeičiama erdvė saviraiškai, karjerai, bendravimui, mokymuisi, daugybės kasdieninių reikalų sutvarkymui. Tačiau jame tyko ir daug įvairių pavojų, kuriuos reikia suprasti, atpažinti, išvengti arba žinoti, kaip elgtis, jei nutinka kažkas negero”, – pasakoja I. Žilionienė.

„CYBERteens” idėjų sprinte vyresniųjų klasių moksleiviai kartu su IT, inovacijų ir kitais ekspertais mokysis atpažinti blogą turinį, saugumo rizikas, pastebėti nepriimtinus įpročius ir jų netoleruoti. Renginyje kviečiami dalyvauti ir suaugusieji, besidomintys saugesnio interneto iššūkiais ir galimybėmis.

Dalyviams – vertingi prizai

Organizatoriai džiaugiasi, kad atrankoje jau dalyvauja komandos iš skirtingų Lietuvos miestų: Kauno, Vilniaus, Jurbarko, Šilutės ir aplinkinių rajonų. Pasak S. Šimulytės, pasaulis skaitmenizuojasi kiekviename žingsnyje. Todėl labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie saugesnio interneto galimybes bei patys taptų sprendimų kūrėjais. Ji įsitikinusi, kad moksleiviai yra ateities karta, galinti su technologijų pagalba kurti teisingus socialinius pokyčius.

I. Žilionienė primena, kad šiemet į Saugesnio interneto dienos renginį išankstinė registracija yra būtina, nes to reikalauja pats renginio formatas: nors „CYBERteens” idėjų sprintas bus nemokamas, jame dalyvauti galės tik dvidešimt atrinktų komandų iš visos Lietuvos. Vienas iš reikalavimų – komandą turi sudaryti nuo keturių iki septynių narių, tarp kurių turi būti moksleivių.

O vertinant komandas, labiausiai bus atsižvelgiama į jų motyvaciją bei patirtį, susidūrus su nesaugaus interneto situacijomis. Taip pat komandoms papildomo „svorio” pridės ir jau sugalvoti idėją apmatai vienam iš registracijos formoje išvardintų iššūkių.

Visų atrinktų komandų renginyje lauks ne tik įdomi patirtis dirbant su ekspertais, naudingos naujos žinios, galimybė išbandyti save ir savo idėjas, bet ir inovatyvūs bei vertinti prizai. Geriausių sprendimų autoriai laimės galimybę plėtoti savo idėjas tarptautiniame „ChangeMakers’ON” hakatone.

Taip pat jie išsidalins aljanso „Langas į ateitį” dovanojamus planšetinius kompiuterius, o vienai komandai atiteks „CodeAcademy” įsteigtas prizas – galimybė patobulinti savo visos komandos skaitmeninius įgūdžius pasirinktuose mokymuose. Šio prizo vertė net 2500 EUR.

Iki renginio vasario 11 d. lieka vis mažiau laiko, tad paskubėkite registruotis! Atrinktas komandas skelbsime „Draugiško interneto” renginio profilyje ir informuosime individualiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA