Kaunui – dar vienas prestižinis įvertinimas šiais metais | Kas vyksta Kaune

Kaunui – dar vienas prestižinis įvertinimas šiais metais

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kaunas įvertintas kaip vienas perspektyviausių miestų paslaugų centrams. Ketvirtadienį, sausio 30-ąją, Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose (angl. Central and Eastern Europe (CEE)) Kaunas dėl nominacijos „Metų proveržis“ (angl. Emerging City of the Year) varžėsi su keturiais kitais regiono miestais – Debrecenu, Klaipėda, Košice bei Lvovu.

Kaip rašoma „Kaunas IN“ pranešime spaudai, ši nominacija – tik dar vienas įrodymas, kad augantis miestas ir toliau sėkmingai stiprina ir įtvirtina savo, kaip paslaugų centrams patrauklaus taško regiono žemėlapyje, statusą.

Miesto įtraukimas į vieno reikšmingiausių Centrinės bei Rytų Europos verslo apdovanojimų finalistų penketuką – išties didelė garbė. Šiais metais, ekspertų komisijos nuomone, sparčiausią augimą regione pademonstravo būtent kaip Debrecenas (Vengrija), Klaipėda, Košice (Slovakija) bei Lvovas (Ukraina). Laimėtojai buvo išrinkti ekspertų komisijos, dieną prieš apdovanojimų ceremoniją.

„Šis įvertinimas – geriausias dinamiško miesto vystymosi pavyzdys. Ilgalaikės ir kryptingos miesto bei valstybės pastangos lemia spartų ekonomikos sektoriaus augimą Kaune, didina miesto patrauklumą ne tik naujiems verslams, bet ir talentams. Vadinasi, pasirinkta kryptis yra teisinga ir aiški, tad ir toliau dirbsime, kad Kaunas būtų kuo patogesnis miestas sėkmingam darbui bei įdomiam gyvenimui.“ – miesto įvertinimu džiaugėsi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto investicijų pritraukimo, tarptautinės rinkodaros ir turizmo plėtros agentūros VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas, Tadas Stankevičius įsitikinęs, kad toks miesto įvertinimas pasauliniame kontekste – nėra stebinantis, būtent dėl ilgalaikių miesto pastangų ir ligšiolinio įdirbio paslaugų sektoriaus kontekste.

„Spartus biurų nekilnojamojo turto rinkos augimas pastaraisiais metais ir didėjantis visos šalies, tame tarpe, ir Kauno konkurencingumas, natūralu, lemia ir tendencingai augantį įmonių susidomėjimą miestu. Džiaugiamės, kad teigiamas pokytis mieste šiais metais liko įvertintas net keliuose pasauliniuose reitinguose.

Visgi, tarptautinių paslaugų centrų plėtra Kaune – didžiulis, ir iki šiol, dar tinkamai neišnaudotas potencialas miestui, kuris ateityje galėtų į miestą pritraukti ir dar daugiau talentų bei specialistų.

Tikime, jog kryptingas ir tęstinis darbas jau artimiausioje ateityje leis Kaune turėti tiek brandų, tiek ir tolygiai augantį paslaugų centrų sektorių, o šis įtraukimas į TOP penketuką – tai puikus visų partnerių bei atsidavusių žmonių, dirbančiųjų miesto labui, įdėtų pastangų įvertinimas“, – mintimis apie miesto laimėjimą dalijosi Tadas Stankevičius.

Šie metai – ne pirmieji, kuomet Kaunas buvo įvertintas ir pastebėtas šiuose reikšminguose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose. 2016-aisiais, Kaunas buvo iškovojęs „Greičiausiai augančio verslo paslaugų centro“ vardą, taipogi – ne kartą nominuotas ir kitose apdovanojimų kategorijose.

Įvertinus 2019-ųjų rezultatus, šių metų apdovanojimuose Lietuva buvo nominuota net 13-kai skirtingų apdovanojimų nominacijų, 11-oje skirtingų kategorijų, tarp kurių – „Metų paslaugų centras“, „Metų robotikos pritaikymas“, „Metų universitetų ir verslo bendradarbiavimas“, „Metų socialines atsakomybės iniciatyva“ ir kita.

Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimai – tai aštuntus metus organizuojamas renginys sutraukiantis miestų bei verslų atstovus iš viso regiono ir atkreipiantis dėmesį į verslo paslaugų centrų sektoriaus svarbą. Daugiau apie apdovanojimus sužinoti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA