Istorinis įvertinimas: D. Sabonis pakviestas žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse | Kas vyksta Kaune

Istorinis įvertinimas: D. Sabonis pakviestas žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse

delfi.lt 2020/01/31 11:34
R. Tenio nuotr.

Lietuva po 15 metų pertraukos vėl turi savo atstovą NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Pirmą kartą karjeroje į šį šventinį mačą pakviestas Domantas Sabonis.

Indianos „Pacers“ vidurio puolėjas taps antruoju „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvausiančiu lietuviu per visą NBA istoriją. 2003 ir 2005 metais pripažinimo sulaukė Žydrūnas Ilgauskas.

Į prestižines rungtynes D. Sabonis buvo pakviestas nubalsavus Rytų konferencijos komandų treneriams. Jie nusprendė, kurie septyni konferencijos žaidėjai Čikagoje vyksiančiame mače kils nuo suolo.

Iš Rytų konferencijos į „Visų žvaigždžių“ rungtynes kartu su D. Saboniu yra deleguojami ir Jimmy Butleris bei Bamas Adebaoyo (Majamio „Heat“), Benas Simmonsas (Filadelfijos „76ers“), Khrisas Middletonas (Milvokio „Bucks“), Jaysonas Tatumas (Bostono „Celtics“) ir Kyle’as Lowry (Toronto „Raptors“).

Sirgalių balsavimu iš Rytų konferencijos į rungtynių startinį penketą buvo išrinkti Giannis Antetokounmpo („Bucks“), Kemba Walkeris („Celtics“), Trae Youngas (Atlantos „Hawks“), Joelis Embiidas („76ers“) ir Pascalis Siakamas („Raptors“).

Vakarų konferencijos treneriai dalyvauti „Visų žvaigždžių“ mače pakvietė Donovaną Mitchellą ir Rudy Gobertą (Jutos „Jazz“), Damianą Lillardą (Portlando „Trail Blazers“), Russellą Westbrooką (Hjustono „Rockets“), Chrisą Paulą (Oklahomos „Thunder“), Brandoną Ingramą (Naujojo Orleano „Pelicans“) ir Nikola Jokičių (Denverio „Nuggets“).

Į starto penketus iš Vakarų buvo deleguoti LeBronas Jamesas bei Anthony Davisas (Los Andželo „Lakers“), Jamesas Hardenas („Rockets“), Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“) ir Kawhi Leonardas (Los Andželo „Clippers“).

Komandų kapitonai L. Jamesas ir G. Antetokounmpo rinksis savo komandų draugus vasario 6-ąją. „Visų žvaigždžių“ rungtynės Čikagoje vyks vasario 16-ąją.

D. Sabonis už savo nugaros palieka būrį į „Visų žvaigždžių“ rungtynes nepakviestų garsenybių: Kyrie Irvingą, Bradley Bealą, DeMarą DeRozaną, Paulą George’ą, Deviną Bookerį, Karlą-Anthony Townsą ir kitus.

Neeilinio NBA pripažinimo sulaukęs Lietuvos rinktinės aukštaūgis stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje per susitikimą vidutiniškai pelno po 18 taškų, atkovoja po 12,8 kamuolio bei atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Simboliška, jog po penkiolikos metų pertraukos Lietuvos vardą į prestižinį NBA renginį grąžinęs Domantas vykstant ryškiausių lygos žvaigždžių akistatai ant parketo žengs vasario 16-ąją Čikagoje.

Šiemet rungtynės bus vykdomos pagal naują sistemą. Kiekvienas iš pirmų trijų kėlinių bus žaidžiamas tarsi atskiras mačas, rezultatas kaskart skaičiuojamas iš naujo. Kiekvieną iš kėlinių laimėjusi komanda gaus po 100 tūkst. dolerių, kurie bus skirti labdarai.

Tik prieš ketvirtą kėlinį bus susumuotas bendras rezultatas, o prie pirmaujančios komandos taškų sumos bus pridėti dar 24 taškai, taip pagerbiant tragiškai žuvusią NBA legendą Kobe Bryantą. Bus gautas skaičius, reikalingas galutinei pergalei pasiekti (pavyzdžiui, jei po trijų kėlinių viena iš komandų pirmaus 100:98, tai galutinis pergalę garantuojantis skaičius bus 124).

Kadangi laikas šiame kėlinyje nebus skaičiuojamas, bus žaidžiama tol, kol viena iš komandų pelnys 24, arba kita – 26 taškus ir pasieks užbrėžtą ribą. Taigi, galų gale kuriai nors komandai pasiekus 124 taškus, susitikimas bus sustabdytas, o laimėtojams įteiktas dar 200 tūkst. dolerių čekis, taip pat vėliau atiteksiančių labdarai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA