Į Seimą susiruošusi E. Kručinskienė atskleidė savo kompetencijas ir neslėpė – vilioja atlyginimas | Kas vyksta Kaune

Į Seimą susiruošusi E. Kručinskienė atskleidė savo kompetencijas ir neslėpė – vilioja atlyginimas

delfi.lt 2020/01/31 18:15
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Į Seimą patekti užsimojusi Eglė Kručinskienė LNK laidoje „Valanda su Rūta“ tvirtino, kad yra verta dirbti Seime, nors neslėpė, kad neturi universitetinio išsilavinimo, nemoka nė vienos užsienio kalbos, o didžiausia patirtis – gyventi santuokoje, auginti vaikus ir valgyti kalėjimo duoną.

„Žmonės renka Seimo narius. Be žmonių balsų aš nė vieno euro negausiu. Taigi, jei bus žmonių, kurie norės už mane balsuoti, tai jie ir nebus prieš, kad gaučiau tą atlyginimą“, – kalbėjo E. Kručinskienė, atsakydama į klausimą apie Seimo nario atlyginimas.

Tiesa, į klausimą, ar ji žino, iš kokių pinigų mokamas Seimo nario atlyginimas, atsakė: „Aš nelabai suprantu jūsų klausimo“.

Kaunietė neslepia, kad ją vilioja atlyginimas, kuris šiek tiek viršija 2 tūkst. eurų, ir teigė, kad turimų kompetencijų tikrai pakanka.

„Anglų kalbą mokate?“ – E. Kručinskienės paklausė laidos vedėja Rūta. Kaunietė atsakė nedvejodama: „Nemanau, kad tai reikalinga, ta anglų kalba“. Tokį patį atsakymą E. Kručinskienė pakartojo išgirdusi klausimą, ar moka rusų kalbą.

O ką tokio moka E. Kručinskienė? „Moku gyventi šeimoje su vienu vyru trisdešimt metų. Moku penkerius metus auginti savo vaikus ir juos prižiūrėti. Taigi, aš kai ką moku. Moku dalyvauti teismuose, bendrauti su advokatais, taip pat moku bendrauti su žiniasklaida. turėjau didelę patirtį. Truputėlį suprantu, ką reiškia sėdėti kalėjime ir valgyti kalėjimo duoną“, – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ kalbėjo kaunietė ir pridūrė, kad Seime yra trūkumų dėl to, kad ten nėra paprastų žmonių.

„Noriu būti pavyzdys tiems Seimo nariams, kurie nepajėgia būti su viena žmona“, – tvirtino E. Kručinskienė, kuri šiuo metu niekur nedirba, gyvena socialiniame būste, o neseniai žiniasklaidoje mirgėjo straipsniai su antraštėmis, skelbiančiomis, kad dabartinį socialinį būstą šeima buvo užėmusi neteisėtai, man jis buvo skirtas jų giminaičiams, o ne jiems patiems.

E. Kručinskienė tvirtino, kad prieš kurį laiką kelerius metus dirbo pardavėja, bet krūvis buvo labai didelis. „Krūvis buvo labai didelis, o aš buvau silpnos sveikatos. Nuo paauglystės sirgau mažakraujyste ir labai neturėjau jėgų. Padirbus tokį sunkų fizinį darbą, nes tai buvo labai sunkus fizinis darbas. Pardavėjos. Sveikata labai sustreikavo“, – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ teigė E. Kručinskienė.

Ji pridūrė, kad fiziškai dirbti labai sunku.

O ar ji nebijo, kad Seime nebus lengviau? „Mano sveikata labai pasitaisė gimus vaikams. Daugybę metų turėjau mažakraujystę, tai turėjau silpnumą, nuovargį. O dabar nebeturiu“, – tvirtino E. Kručinskienė.

O ar ji tikrai mano, kad gali dirbti Seime? „Manau, kad galiu“, – nedvejodama atsakė kaunietė.

DELFI primena, kad praėjusių metų gegužės mėnesį Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad E. Kručinskienė nepadarė veikų, turinčių nusikaltimo požymių bei nusprendė bylos medžiagą perduoti Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui dėl administracinio nusižengimo teisenos.

Šį sprendimą apskundė tiek prokurorė, tiek E. Kručinskienės gynėjas.

Apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas praėjusių metų spalio pabaigoje prokurorės skundą atmetė, patenkino gynėjo skundą bei pakeitė nuosprendį panaikinant jo dalį, kuria bylos medžiaga perduota administracinio nusižengimo teisenai.

Didelio rezonanso visuomenėje sulaukęs ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai 2018 metų rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš šeimos paimti. Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas. Vaikai šeimai vėliau buvo grąžinti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA