Įžymybės „Žalgirio“ arenoje žengė raudonuoju M.A.M.A. apdovanojimų kilimu | Kas vyksta Kaune

Įžymybės „Žalgirio“ arenoje žengė raudonuoju M.A.M.A. apdovanojimų kilimu

R. Tenio nuotr.

Į Kauną penktadienio vakarą devintą kartą sugrįžo svarbiausias muzikinis Lietuvos renginys – būrys žinomiausių šalies veidų sugužėjo į M.A.M.A. 2019 apdovanojimus. Prieš oficialios ceremonijos pradžią žvaigždės „Žalgirio“ arenoje žengė raudonuoju kilimu, o puikiai nusiteikę atlikėjai nekantravo išgirsti, kurie gi buvo praėjusių metų geriausieji.

Dar gerokai prieš 19.30 val., kai prasidėjo televizijos transliacija, ant raudonojo kilimo ir greta jo šmėžavo tiesioginę 15min transliaciją vedę Indrė Stonkuvienė su Saugirdu Vaitulioniu, reperis Mad Money, ryškiai pasipuošusi „Saulės kliošo“ vokalistė Justė Starinskaitė.

Apsilankė čia ir Dainius Martinaitis, akordeonistas Martynas Levickis, „G&G Sindikato“ narys Donatas Juršėnas-Donciavas su žmona, legendinės roko grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas, vaivorykštės spalvomis sušvitusi Giedrė Kilčiauskienė, Inga Jankauskaitė, ir gausybė kitų žinomų pramogų pasaulio elito atstovų – tik spėk akis ganyti.

Žiniasklaidos atstovus sukrusti privertė prie sienelės pasirodęs M.A.M.A. organizuojančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla su žmona Neringa Zeleniūte. Vietoje nenustygo net penkiose kategorijose nominuotas aktorius, muzikantas ir kompozitorius Vidas Bareikis. Puikiau nei spalvingas kostiumas jį puošė plati šypsena.

Šventė visiems muzikantams

V. Bareikis tikrai turi ko džiaugtis, jis šiuose apdovanojimuose – pretendentas susižerti daugiausia titulų po Jazzu, kuriai „gresia“ laimėti šešias statulėles.

„Muzikine prasme, tai tikrai buvo produktyviausi ir darbingiausi metai. Viskas prasidėjo net prieš porą metų, kai pradėjau savo 100-o koncertų turą, apvažiavau visą Lietuvą, tuomet – pasirodymas „Siemens“ arenoje. Šiemet nesustojau: festivaliai, sėkmingas albumas, singlas „Ežero dugne“ ir galiausiai „Žalgirio“ arena su 5 tūkstančiais“, – kūrybingus metus prabėgo viena šiųmečių M.A.M.A. žvaigždžių.

Su komanda jis teigė dirbantis laiptų principu, stengiasi nešokti aukščiau bambos, bet neleidžia sau mažinti kartelės, o auditorija tuo metu auga. Nepaisant kiekybės, kokybė, anot V. Bareikio, vienareikšmiškai išlaikoma.

„Per apdovanojimus stengiuosi savęs neužkrauti, nes po to labai pergyveni, jei negauni kokios statulėlės, baisiai tikiesi kažko. Įvertinimas yra tai, kad mus pastebi – reiškia, judame teisinga kryptimi. Neverksime, jei negausime apdovanojimų. Tai yra tiesiog visų muzikantų šventė. Turime dvi didžiausias šventes – tai M.A.M.A. apdovanojimai ir „Muzikos salę“ Vilniaus knygų mugėje. Ten irgi susirenka muzikantai, bendrauja“, – pasakojo kūrėjas, pridūręs, kad Kaune šįvakar irgi verda šventė, kurioje visi puikiai leidžia laiką, stengiasi palaikyti vienas kitą.

„Negaliu nieko prognozuoti. Belekaip džiaugčiausi, jei „Ežero dugne“ taptų metų gabalu – išprotėčiau, – paklaustas, kuri statulėlė labiausiai paglostytų širdį, juokėsi V. Bareikis. – Jis visur skambėjo, vertas titulo. Su „8 Kambariu“ jau atšventėme jį kaip mūsų metų gabalą. Kaip jau ten nusprendė, ką darysi.“

Charizmatiški vedėjai ir įspūdinga koncertinė programa

Be jokios abejonės, nusifotografuoti privaloma tvarka prisistatė ir vienas pagrindinių renginio vedėjų Mindaugas Stasiulis, kuris raudonuoju kilimu žengė įsikibęs dvi žavias damas. Šiemet M.A.M.A. vedėjų tandemą sudaro M. Stasiulis su Justinu Jankevičiumi.

Ant didžiosios apdovanojimų scenos „Žalgirio“ arenoje šį vakarą pasirodys apie skyrybas pernai rugsėjį pranešę Konstantinas Kiveris-Lilas ir Rolandas Venckys-Innomine. Pasibaigus atsisveikinimo turui po šalies arenas, jie nutrauks bendrą veiklą, o M.A.M.A 2019 ceremonijoje jų pasirodymas bus istorinis, čia jie susitiks ir su savo „broliais“ bei įkvėpėjais „G&G Sindikatu“.

Penktadienio vakarą ant M.A.M.A scenos pasirodys ir „8 Kambarys“, fanus išvedęs iš proto „M.A.M.A Vasara“ festivalyje. Kartu su V. Bareikiu įrašytas hitas „Ežero dugne“ yra viena tų dainų, kurią publika tikrai išgirs didžiojoje iškilmių scenoje.

Siurprizą rengia M.A.M.A 2017 geriausiu atlikėju pripažintas „Daddy Was A Milkman“, savo populiarumą seniai išplėtęs už šalies sienų ir surenkantis ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos arenas. Apdovanojimuose jis pasirodys su Vakaruose daugiausiai pasiekusios Baltijos šalių grupės – latvių „BrainStorm“ vokalistu Renaru Kauperiu.

Statulėles išsidalys 14-oje kategorijų

Kaip praėjusių metų gruodį paskelbė „Metų muzikos apdovanojimai“, dėl 2019-ųjų geriausiųjų titulo atlikėjai ir kūrėjai varžysis 14-oje kategorijų. Nominantų pristatymo popietėje gruodžio viduryje sakė asociacijos pirmininkas M. Tyla, 2019-ųjų buvo labai įspūdingi.

„Viena iš renginio partnerių, kitąmet trisdešimtmetį švenčianti Asociacija „LATGA“ suskaičiavo, kad 2019 metai buvo sėkmingi ir muzikos autoriams. Lyginant 2018 ir 2019 metų 10 mėnesių laikotarpius, paaiškėjo, kad pinigų surinkimas už muzikos kūrinių naudojimą išaugo 11 proc., t. y. apie 0,5 mln. eurų. Padaugėjo ir muzikos autorių – per šiuos metus sulaukta apie 160 prašymų tapti šios autorius vienijančios asociacijos nariais.

Be to, šiemet išleista apie 140 lietuviškos muzikos albumų. Iš viso per ataskaitinį M.A.M.A. 2019 laikotarpį Lietuvoje išleista daugiau kaip 400 muzikos singlų ir albumų visos muzikos. Šiuos kūrinius galite rasti didžiausioje muzikos platformoje „Spotify“, o taip pat jau nuo šiandiena „Spotify“ platformoje ieškokite grojaraščio pavadinimu „MAMA 2019 Nominantai“, – muzikinę situaciją nusakė pilkasis pramogų pasaulio kardinolas.

Daugiausiai kategorijų nominuotais atlikėjais, kaip jau minėta, šiais metais tapo Jazzu, kuri pretenduoja net į šešias M.A.M.A. statulėles, o dainininkas V. Bareikis nominuotas penkiose kategorijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA