Buvęs Kauno meras A. Kupčinskas gavo kritikos: pasidalino, kur stovi „trikojis“ | Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno meras A. Kupčinskas gavo kritikos: pasidalino, kur stovi „trikojis“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno gatvėse greičio mėgėjus intensyviai pradėjus tramdyti ant trikojų montuojamais mobiliais greičio matuokliais, vairuotojai ėmėsi įvairių atsakomųjų priemonių. Skelbiant kovą prieš „trikojus“, progos pranešti apie kelyje esančią įrangą nepraleido ir buvęs Kauno miesto meras bei dabartinis Seimo narys, konservatorius Andrius Kupčinskas.

Trečiadienio pavakarę socialiniame tinkle „Facebook“ žmonės ėmė dalintis A. Kupčinsko žinute, kurioje jis nurodo Kaune esančio greičio matuoklio buvimo vietą.

„Juozapavičiaus pradžioj priešais Lidlą“, – „Facebook“ grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ rašė buvęs Kauno meras.

A. Kupčinsko įrašas „Facebook grupėje”

Socialinio tinklo vartotojams žaibiškai sureagavus į A. Kupčinsko paskelbtą įrašą, netruko ir ironiškų pasisakymų, tokių kaip – „kovos prieš sistemą karys“, „aha, jis tik tikrino budrumą“, „žmonių partijos žmogus“, „nors vienas kažką padarė dėl liaudies“ ir pan.

Reaguodamas į internautų pasisakymus, buvęs Kauno meras suskubo pasiaiškinti.

„Atsiprašau visų tų, kuriems tai nepriimtina! Nepriimtina ir man, todėl ir paskelbiau įrašą, siekdamas diskusijos. Pirmiausia, nesu pažeidėjų gynėjas ar skraidančiųjų užtarėjas! Bet tokios tūkstantinės grupės gyvuoja ir arba jas ignoruoji, arba bandai diskutuoti dėl keliamos problemos. Man asmeniškai, tai primena grįžimą į „fenų“ ar „pakrūmių laikus“, – „Facebook“ paskyroje rašė seimo narys.

Buvusio mero teigimu, prieš kelis dešimtmečius būta daug ilgų diskusijų dėl greičio ribojimų. Pasak, A. Kupčinsko tuomet Lietuvos policija ieškojo ir ėjo į kompromisą su visuomene bei vairuotojų bendruomene. „Fenų“ ir „šaudymų iš pakrūmių“ buvo atsisakyta, imtasi kitų prevencinių priemonių dėl greičio ribojimo ir vairuotojų sąmoningumo kėlimo.

„Dabar vėl, tik modernesnėmis priemonėmis, grįžtama į anuos laikus. Tai arba turi būti įspėjamieji ženklai, arba pranešama visuomenei apie vykdomas akcijas tokiose ar tokiose gatvėse, kaip pranešama apie kitas akcijas, kuriami socialiniai klipai, kurie man atrodo labiau paveikūs. Du pareigūnai pasislėpę tarp kitų mašinų sėdi „VW Caddyje“ ir saugo netoliese pastatytą aparatą. Gal geriau saugos tarnybą tuomet jau samdyti, o patiems užsiimti kitais aktualesniais darbais?“, – dėstė buvęs Kauno meras.

„Dar kartą atsiprašau, jei tas įrašas nepriimtinas, jis paskutinis toje grupėje ir bus ištrintas (jau ir neaktualus..). Tačiau keliama problema nedings, dėl jos reikia diskutuoti, o policijai ne tik teisinti įsigyta techniką, bet ir pabandyti susitikti su tų grupių atstovais ir bent jau įsiklausyti“, – rašė A. Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA