Savaitgalio renginių apžvalga: geriausi atlikėjai rinksis į M.A.M.A. apdovanojimus, o prancūzai kvies į kino festivalį | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: geriausi atlikėjai rinksis į M.A.M.A. apdovanojimus, o prancūzai kvies į kino festivalį

R. Tenio nuotr.

Po dar vienos darbo savaitės Kaune laukia toks savaitgalis, kuris būna ne taip jau dažnai. Mieste numatyti du didelio dėmesio verti renginiai – Lietuvos muzikos asociacijos apdovanojimai M.A.M.A. bei tradicinis prancūzų kino festivalis „Žiemos ekranai“. Abiems renginiams aplankyti laiko tikrai bus, tačiau neverta pamiršti ir kitų, kiek kuklesnių renginių, nes tikrai netruks įsimintinų koncertų, švenčių bei pasirodymų. Visa tai pristatome savaitgalio renginių apžvalgoje.

Ketvirtadienis

18:30 val. Į Kauno kino centrą „Romuva“ atkeliaus jau 15-asis prancūzų kino festivalis „Žiemos ekranai“. Jubiliejiniame festivalyje laukia per trisdešimt filmų, tarp kurių penkiolika autorinio kino filmų, sukurtų Prancūzijoje per pastaruosius dvejus metus. O šį ketvirtadienį, festivalio atidarymo metu, vyks filmo „Kamilė“ peržiūra. „Žiemos ekranai“ rodys filmus iki pat kito sekmadienio (vasario 9 d.), seansai mokami – 4,00 Eur – suaugusiems, 3,00 Eur – moksleiviams, studentams ir senjorams. Nemokamai – neįgaliesiems, ikimokyklinio amžiaus vaikams.

19 val. Dainų atlikėjai Jeronimas Milius ir Česlovas Gabalis „Renginių oazėje“ organizuoja koncertą „Geriausios baladės“. Koncerte akustiškai skambės žinomos pop ir roko baladės iš Rod Stewart, Sting, Scorpions, Bryan Adams, U2, Bon Jovi, Whitesnake hitų. Fortepijonu atlikėjams akomponuos talentingasis Feliksas Zakrevskis. Koncerto kaina nuo 14 iki 17 eurų.

20 val. „PuntoJazz“ palėpėje lauks juodas anekdotų karaliaus Raimondo Šilansko vakaras su tam specialia programa. Amžiaus cenzas – nuo 18 metų, bilieto kaina 10 eurų.

Penktadienis

19 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks grandioziniai metų muzikos apdovanojimai M.A.M.A. Organizatoriai teigia, jog šiais metais atsinaujinę apdovanojimai yra pasiruošę nustebinti visko mačiusią publiką inovatyviais sprendimais ir neįtikėtinais muzikiniais pasirodymais. Žinoma, be apdovanojimų, laukia ir žymių dainininkų, kaip Lilas ir Innomine, G&G Sindikatas, Jurijus, Saulės kliošas, Vidas Bareikis, Pikaso, Natalija Bunkė, Biplan, Daddy Was A Milkman ir kitų pasirodymai. Renginio kaina nuo 19 iki 59 eurų.

21 val. Klubas „Lemmy“ kviečia į nemokamų koncertų ciklą „Jaunas Kraujas“, skirtą jaunoms grupėms pajausti tikros scenos skonį ir sugroti prieš gausią minią, suburiant naujų gerbėjų ratą. Scenoje pasirodys grupės SHvininiai SHarvai iš Vilniaus, Citrusss bei Halterus iš Kauno.

Šeštadienis

12 val. Kalniečių parke, šalia restorano „Parkas“, visą savaitgalį vyks jau tradicinė stintų šventė. Jos metu visi bus kviečiami ragauti stintų, ypatingos žuvienės, o vasario 2 d. paminėti ir tarptautinės cepelinų dienos. Vaikučiai yra kviečiami atnešti piešinukų parodėlei „Stinta pūkis“. Tai padariusiems organizatoriai įteiks staigmenėles.

17 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje ryškiausi Lietuvos solistai – Judita Leitaitė, Ona Kolobovaitė ir Egidijus Bavikinas koncerte „Muzika sielai“ atliks dainas, būdingas daugeliui kūrėjų – apie meilę. Atlikėjams akompanuos Audronė Juozauskaitė – fortepijonas bei Paulina Daukšytė – smuikas. Bilieto kaina nuo 13 iki 21 euro.

19 val. Viena iš geriausių ir populiariausių Lietuvos merginų pop grupių „69 Danguje” „Renginių oazėje“ surengs savo populiariausių dainų koncertą, kuriame skambės visi dviejų dešimtmečių merginų atliekami hitai. Koncerto kaina nuo 14 iki 22 eurų.

Sekmadienis

18 val. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre skambės Elton John ir Time Rice sukurtas 2 dalių miuziklas „Aida“. Šis muzikas yra pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija, kaip ir G.Verdi opera „Aida“, o vienas iš išskirtinių bruožų šiam naujam pastatymui yra melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika.

Daugiau renginių vykstančių ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje, galite rasti „Kas vyksta“ renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA