Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija perspėja gyventojus dėl privalomų deklaracijų: nurodė terminus | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija perspėja gyventojus dėl privalomų deklaracijų: nurodė terminus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad iki šių metų vasario 17 d. mokesčius išskaičiuojantys asmenys 1 mokesčių administratoriui turi pateikti duomenis apie 2019 m. gyventojams išmokėtas A ir B klasės pajamoms priskiriamas išmokas.

Kaip rašoma Kauno AVMI pranešime spaudai, iki šio termino informaciją apie nuolatinių Lietuvos gyventojų pernai sumokėtas gyvybės draudimo, pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus, taip pat apie sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, studijų įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas turi pateikti ir vadinamieji tretieji asmenys – bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

„Deklaravimo proceso sklandumas nemaža dalimi priklauso nuo teisingų, tikslių ir laiku pateiktų duomenų apie gyventojams išmokėtas sumas, išskaičiuotą bei sumokėtą pajamų mokestį. Remiantis šiais duomenimis, VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) suformuoja preliminariąsias pajamų deklaracijas, kurias gyventojams belieka tik pateikti,“ – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad šių mokesčių mokėtojų pareigingumas padės gyventojams lengviau ir paprasčiau įvykdyti pareigą pateikti metinę pajamų deklaraciją.

VMI primena, kad šiemet gyventojai pajamas galės deklaruoti paprasčiau ir patogiau – pajamų deklaravimo vedlio pagalba: klausimų – atsakymų forma, taigi minėti duomenys bus perkelti į pajamų deklaravimo vedlį. Be to, siekiant gyventojams suteikti pakankamai laiko susipažinti su deklaravimo naujove, pajamų deklaravimo startą planuojama skelbti kiek anksčiau, dar kovo mėnesio pradžioje.

„Kauno AVMI trečiuosius asmenis ragina mokesčių administratoriui reikalingą informaciją pateikti laiku ir korektišką, mat dėl vėlavimo ar klaidų nukenčia paprasti gyventojai, kuriems užsitęsia pajamų mokesčio permokos grąžinimas arba nepavyksta laiku apskaičiuoti bei sumokėti mokėtiną pajamų mokestį,“ – pabrėžia J. Stankienė.

Kauno AVMI primena, kad tiek teikiant duomenis apie A, tiek apie B klasės išmokas naudojama ta pati forma (formos kodas – GPM312). Šią ir kitas formas bei jų pildymo taisykles visada galima rasti EDS interneto svetainėje, formų sąraše nurodžius atitinkamą formos kodą.

Daugiau informacijos, susijusios su duomenų apie A ir B klasių išmokas, gyventojų patirtų išlaidų teikimą, visais kitais mokestiniais klausimais, galima rasti VMI internetiniame tinklalapyje, taip pat paskambinus trumpuoju numeriu 1882. Telefoninės konsultacijos yra įrašomos ir saugomos 5 m. bei prilygsta rašytinėms konsultacijoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA