Susisiekimo ministras ragina savivaldybes grąžinti žaliąsias rodykles | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministras ragina savivaldybes grąžinti žaliąsias rodykles

BNS 2020/01/28 09:26
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savivaldybėms laukiant atsakymų iš Transporto kompetencijų agentūros dėl žaliųjų rodyklių grąžinimo visam laikui, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ragina miestus pasinaudoti galimybe jas grąžinti bent laikinai.

„Kol vyks derinimai, kol vyks vertinimai, lentelės gali būti pakabinamos. (…) Nemanau, kad čia didelis veiksmas pakabinti ir nuimti“, – antradienį Žinių radijui sakė J. Narkevičius.

Penktadienį įsigaliojo Transporto kompetencijų agentūros parengta žaliųjų lentelių įrengimo metodika – nustatyti nauji reikalavimai, kada galima grąžinti rodykles. Tai sukėlė savivaldybių pasipiktinimą, nes derinimas dėl lentelių grąžinimo gali užtrukti ir tris mėnesius.

Reaguodamas į Vilniaus vicemero Vytauto Mitalo komentarus, jog sostinės savivaldybė nenori „pirmyn-atgal kabinėjimo“, o nori „greitai ir aiškiai susitarti“, susisiekimo ministras sakė, kad reikia elgtis „sąžiningai vairuotojų atžvilgiu“.

„Manau, reikėtų sąžiningai elgtis vairuotojų atžvilgiu. Net jei mėnesį bus naudingiau vairuotojams naudotis, tai galėtų ir vieną mėnesį būti pakabintos“, – komentavo ministras.

„Reikia įvertinti, kur reikia pakabinti. Jei tas įvertinimas bus geras, tai nereikės nukabinti“, – pridūrė jis.

[susije_video kurie=””]

Kaip „Kas vyksta Kaune“ rašė seniau, Kauno Eismo saugumo komisija žaliųjų rodyklių klausimą žada spręsti sausio 28 dieną kartu su policija ir visuomenininkais. Mieste buvo 113 lentelių su žaliosiomis rodyklėmis, BNS nurodė savivaldybės atstovai.

Naikinti žaliąsias rodykles Susisiekimo ministerija pasiūlė dar 2014-aisiais, remdamasi Kaune kelerius metus vykdytu tyrimu. Jis, pasak ministerijos, parodė, kad sankryžose su žaliosiomis rodyklėmis kyla daugiau avarijų, per kurias žūva ar sužalojami žmonės.

Rodyklės panaikintos nuo sausio, tačiau savivaldybėms pasipiktinus dėl išaugusių transporto spūsčių, Vyriausybė sprendimą atšaukė.

Žaliosios rodyklės leidžia automobiliams sukti į dešinę ir degant raudonam šviesoforo signalui, prieš tai sustojus prie sankryžos ir įsitikinus, kad tai netrukdo pėsčiųjų, kitų transporto priemonių eismui ir saugumui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA