Kyla panika: ar virusu užkrėstos siuntos iš Kinijos pasieks Lietuvą? | Kas vyksta Kaune

Kyla panika: ar virusu užkrėstos siuntos iš Kinijos pasieks Lietuvą?

delfi.lt 2020/01/27 16:51
Asociatyvi / Muitinės departamento nuotr.

„Lietuvos paštas“ skelbia kol kas neturintis jokios informacijos, kad grėsmingai sparčiai plintantis koronavirusas iš Kinijos persiduotų per siuntas.

„Esame užklausę Lietuvos Visuomeninės sveikatos centro, tačiau kol kas atsakymo nesame gavę. Taip pat kol kas šio klausimo nekelia ir UPU (Pasaulinė pašto sąjunga) per kurią ir vyksta komunikacija tarp paštų dėl sutrikimų, siuntų ir visos paštinės sistemos. Taigi kol kas jokių aktyvių veiksmų nesiimame“, – DELFI pranešė „Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Pasak jos, šiuo metu „Lietuvos paštas“ yra informuotas, kad dezinfekuojami oro uostai, traukinių sotys, tačiau ne dėl siuntų, o dėl to, kad virusas plinta žmogus – žmogui būdu.

„Tačiau nuolat sekame informaciją ir jeigu gausime kažkokių nerimą keliančių signalų, iš karto imsimės atitinkamų priemonių“, – prideda ji.

Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė nerekomenduojanti Lietuvos piliečiams vykti į Kiniją, kol nebus suvaldytas šalyje plintantis koronavirusas.

Taip pat tikrinami į Lietuvą atvykę keliautojai. Vilniaus oro uoste nuo šeštadienio patikrinta 11 Kinijoje keliavusių asmenų, rengiamasi šalies oro uostų darbuotojų mokymams.

BNS skelbia, kad oficialiais duomenimis, koronavirusas nusinešė 80 gyvybių, juo užsikrėtė apie 2,7 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA