Nauja era Kauno užkandinėse: vietoje kepamas lavašas ir mėsą pjaustantis robotas | Kas vyksta Kaune

Nauja era Kauno užkandinėse: vietoje kepamas lavašas ir mėsą pjaustantis robotas

R. Tenio nuotr.

Ką tik iškepto lavašo ir švediškos kavos aromatas – tokie malonūs akcentai jau galėtų tapti užkandinės „Rmano Express“ vizitine kortele. „Atstovaujame naujai: atsakingai, moderniai užkandinių kartai“, – vieningai teigia „Rmano express“, įsikūrusios Jurbarko g. 7A (Vilijampolė) komanda. Ši užkandinė – viena iš tokio požiūrio lyderių Kaune.

[galerija kiek=”12″]

Su meile nuo pirmojo grūdo

„Daug metų keliaujant ir lankantis įvairiose pasaulio užkandinėse, pavyko suprasti, kurgi slypi jų maisto paslaptis. Tai – su meile ir vietoje ruošiamas produktas“, – pasakoja „Rmano Express“ savininkas ir idėjų autorius.

„Pavyzdžiui, lavašas: juk kas gali būti gardžiau už šviežią, vietoje keptą lavašą? Arba padažai: kaip viską keičia, kai vietoje granulių dedamas grynas, ką tik susmulkintas česnakas!”, – papildo verslininkas.

Pajutęs vietoje kuriamo produkto magiją, užkandinės savininkas ėmėsi idėjas įgyvendinti ir savo užkandinėje Kaune. „Paimkime, kad ir tuos pačius kebabus (suktinius). Jų „tobulinimą“ pradėjome nuo recepto paieškų, kuris atkeliavo iš Sicilijos Aukštikalnių. Kitas etapas – lavašo kepimas. Kepdami jį vietoje garantuojame šviežumą bei grynumą: nebereikia naudoti priedų, kurie išlaikytų lavašo kokybę pervežant ar sandėliuojant“.

„Rmano express“ užkandinė / R. Tenio nuotr.

Tiesa, maisto technologijomis besidominčio vyro teigimu, teko gerokai pasukti galvą, kaip lavašui auštant išlaikyti jo elastingumą. „Visada susiduriame su vienomis ar kitomis kliūtimis, tačiau svarbiausia – niekada nenustoti domėtis“.

Toks domėjimasis atvedė ir prie kitų atradimų: iš unikalių prieskonių sukurtų padažų ar naujų skonių naudojant subtilesnius produktus. „Pavyzdžiui, paprastą svogūną keičiame mėlynuoju svogūnu, kopūstą – pekino salota, taip pat norime pabrėžti, kad naudojame tikrą sūrį, o ne sūrio gaminį“, – pasakoja tinklo vadovė Evelina.

„Tokio požiūrio laikomės parinkdami kiekvieną ingredientą. llgai rinkome ir tobulą mėsos riebumą: šiandien mūsų jautienos mėsytė yra 18 proc. riebumo – nei per riebi, nei per sausa“.

„Rmano express“ užkandinė / R. Tenio nuotr.

Komandoje – ir robotas

Dar vienas „Rmano Express“ bruožas – modernumas. „Apmokėjimas kortele, galimybė jaukiai prisėsti, puikus vėdinimas ir ideali švara – ne privalumas, o būtinybė“, – pasakoja Evelina.

„Suktinius tik čia ir pradėjau valgyti: būtent dėl kitokio požiūrio tiek į gaminimo procesą, tiek į švaros standartus “, – šypsodamasi antrina užkandinės darbuotoja Vilija. Užkandinės komandos teigimu, jiems pavyko paneigti ir stereotipą, kad „maisto sotumas priklauso tik nuo pardavėjos nuotaikos“.

„Štai jautienos mėsą pjausto specialus automatizuotas robotas – taip garantuojame, kad paskrudintos pjaustomos mėsos kokybė ir kiekis išlieka vienodas. „Žinoma, robotas dar ne viskas. Mūsų tikslas – pailsėję ir laimingi darbuotojai, kurie tas pačias emocijas perduoda ir klientams“, – pasakoja Evelina.

Ir vegetarams, ir mėsos gurmanams

Šiuo metu „Rmano Express“ galima rinktis iš šių užkandžių: suktinio, mėsos salotų, mėsainio, picos, dešrainio, gruzdintų koldūnų ir fri bulvyčių bei submarino. Greitu metu submarinus pakeis pagal unikalų turkų šeimos receptą gaminamos pitos duona.

„Rmano express“ užkandinė / Organizatorių nuotr.

„Siūlome ir vegetariškus patiekalus – galima paskanauti picos, suktinio bei salotų. Didžiausias įvertinimas yra ne tik komplimentai iš užsieniečių, kurie taip mėgsta suktinius lyginti su kebabais jų gimtosiose šalyse, bet ir pasitikėjimas iš šalia besimokančių ir vis užklystančių veterinarijos studentų: juk būtent šios specialybės atstovai yra vieni kritiškiausių maisto vertintojų.

„Kviečiame ne tik užkąsti: galbūt tiesiog pradėti dieną puodeliu Švedijoje dievinamos kavos! Šiltuoju sezonu tai bus galima padaryti ir terasoje”. Jurbarko g. 7A esanti „Rmano Express“ netrukus žada dar plėstis Kaune ir visoje Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA