Avaringiausioje Kauno sankryžoje – kone stebuklingas dviratininko manevras (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Avaringiausioje Kauno sankryžoje – kone stebuklingas dviratininko manevras (papildyta)

Stopkadras

Penktadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo vaizdo registratoriumi užfiksuotas vaizdo įrašas. Jame matyti pro „aklųjų“ sankryžą prasprūstantis dviratininkas – akivaizdžiai taisykles pažeidusiam eismo dalyviui labai pasisekė, kad kitą pusę pasiekė sveikas gyvas.

„Tas momentas, kai matai beveik stebuklus“, – komentavo sunkiai suvokiamą dviratininko sprendimą Taikos ir Savanorių prospektų sankryžoje įamžinęs kaunietis.

Skaitytojo atsiųstame vaizdo įraše matyti, kaip Taikos prospektu link Nuokalnės gatvės riedantis dviratininkas stabteli prie raudono šviesoforo signalo, tačiau kojos nuleisti ir laukti, kada galės legaliai kirsti sankryžą, neketina.

Vis dar degant raudonam šviesoforo signalui, dviratininkas gerokai padidinęs tempą nurūksta pirmyn ir spėja pervažiuoti vieną didžiausių gatvių sankirtų Kaune prieš pat automobiliams pajudant Savanorių prospektu.

Laimingas tai atsitiktinumas ar dviratininko apdairumas, pedalus minantis pažeidėjas pasinaudojo keliomis „saugiomis“ akimirkomis prieš šviesoforui paleidžiant abipusį eismą Savanorių prospektu.

Galimas daiktas, vairuotojas pažįsta sankryžą ir šitokį triuką atlieka ne pirmą kartą, tačiau sveikam įveikti šešias juostas neabejotinai padėjo liudininkų automobilyje „Marijos radijo“ bangomis skambanti malda. Per raudoną neriant į šį transporto mazgą, nepamaišytų poterius panosėje murmėti ir pačiam.

Verta pastebėti, kad važiuodamas gatve vyriškis nevilki šviesą atspindinčios liemenės ir neturi įjungtų dviračio žibintų – viena šių priemonių dviratininkams judant važiuojamąja dalimi dieną pagal Kelių eismo taisykles yra privaloma.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodekso 428 str. 1 d., dviračius vairuojančių asmenų, kurie naudojasi keliais, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams užtraukia baudą nuo 20 iki 50 eurų.

Papildyta 15.14 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems galiojančių įstatymų tvarka nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Pareigūnai primena, kad važiuodamas važiuojamąja dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Važiuoti dviračiu leidžiama tik dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais arba dviračių juostomis, o kur jų nėra, – tam tinkamu (su asfalto arba betono danga) kelkraščiu.

Kai kelyje nėra dviračių tako, pėsčiųjų ir dviračių tako arba dešinėje kelio pusėje nėra dviračių juostos, kelkraščio, taip pat tais atvejais, kai jais važiuoti negalima (duobėti ir panašiai), leidžiama važiuoti šaligatviu arba viena eile važiuojamosios dalies kraštine dešine eismo juosta, kuo arčiau jos dešiniojo krašto. Taisyklėse nustatyti reikalavimai dviračių vairuotojams taip pat privalomi motorinių dviračių vairuotojams.

Atsakomybė dviračių vairuotojams už Kelių eismo taisyklių pažeidimus taikoma pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 428 str.

Nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas, pavojingos situacijos kelyje sukėlimas užtraukia baudą iki 50 eurų.

Tačiau kur kas blogiau už piniginę baudą yra rizikavimas savo ir kitų eismo dalyvių saugumu bei sveikata, tad kelyje laikykimės kelių eismo taisyklių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA