Teismas skelbia sprendimą smurtu prieš vaiką kaltintos kaunietės byloje | Kas vyksta Kaune

Teismas skelbia sprendimą smurtu prieš vaiką kaltintos kaunietės byloje

BNS 2020/01/24 14:44
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas Eveliną Geležiūnienę penktadienį išteisino dėl smurto prieš vaiką.

„Teismas, išnagrinėjęs bylą, (…) nusprendžia E. Geležiūnienę išteisinti, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – paskelbė teisėjas Virginijus Kalkauskas.

Nukentėjusiojo nepilnamečio civilinis ieškinys dėl neturtinės žalos paliktas nenagrinėtas.

Pasak teisėjo, kaltinimas rėmėsi tik prielaida, kad niekas be kaltinamosios negalėjo padaryti mažamečiui sužalojimų.

„Teismas nusprendė, kad byloje surinktų įrodymų visuma nepakankama daryti neginčijamą išvadą, kad kaltinamoji padarė jai inkriminuojamas nusikalstamas veikas“, – sakė teisėjas.

V. Kalkausko teigimu, byloje nėra patikimų įrodymų, pagrindžiančių E. Geležiūnienės kaltę, joje nepagrįstai suabsoliutinamos ekspertizių išvados.

Prokurorė Renata Oželienė siūlė moteriai skirti pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant metams.

Penktadienį išklausiusi teismo sprendimą prokurorė sakė, kad dar negali pasakyti, ar nuosprendis bus skundžiamas, tačiau teigė esanti įsitikinusi, kad duomenų, pagrindžiančių moters kaltę, pakanka.

„Mano, kaip valstybės kaltintojo, įsitikinimu, byloje duomenų asmens kaltei pagrįsti surinkta pakankamai. Ar šie duomenys gali būti pripažinti įrodymais, sprendžia teismas“, – žurnalistams po paskelbimo sakė R. Oželienė.

„Susipažinsime su nuosprendžio motyvais, išanalizuosime juos ir spręsime dėl kreipimosi į apeliacinį teismą“, – kalbėjo ji.

Ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš mažametį pradėtas 2018 metų spalį, iš darželio gavus pranešimą apie sumuštą vaiką.

Prokuratūra yra skelbusi, kad vaiko motina kaltinta nežymiu vaiko sveikatos sutrikdymu, piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ir pareigomis. Ji savo kaltę kategoriškai neigė.

Ikiteisminio tyrimo metu iš E. Geležiūnienės buvo paimtas vaikas, jai uždrausta su juo matytis. Moteris bei jos atstovai neatmeta galimybės reikalauti neturtinės žalos atlyginimo už tai.

„Vaikas buvo atskirtas nuo šeimos, pusę metų apskritai jis nematė savo artimų žmonių, nebendravo su sese, broliu. Yra iš tikro didelis pažeidimas, kai nesant tiksliems duomenims, objektyviems, kadangi kiti vaikai liko namie, visa šeima kentėjo“, – apie galimus tokio ieškinio argumentus žurnalistams sakė ji.

Vaikas iš šeimos buvo paimtas maždaug metus, pusę to laiko jis negalėjo matytis su artimaisiais.

Ikiteisminis tyrimas dėl smurto buvo atliekamas ir moters sugyventinio atžvilgiu, tačiau vėliau nutrauktas.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA