Kauno pareigūnai sučiupo įžūliai pralobti sumaniusius nepilnamečius | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai sučiupo įžūliai pralobti sumaniusius nepilnamečius

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai, atlikę visus procesinius veiksmus, prokurorams perdavė 3 nepilnamečių bylą dėl loterijos bilietų vagystės.

Kaip rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai, tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad nepilnamečiai (14 m., 15 m. ir 16 m.) didžiuosiuose prekybos centruose įžūliai vogė įvairiausius loterijos bilietus, t. y. net 8 kartus atvirai įvykdė svetimo turto vagystes, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Vagystės, pareigūnų duomenimis, prasidėjo dar vasarą, kuomet trys Kauno miesto gyventojai, iš kurių vienas anksčiau teistas už turtinių nusikaltimų įvykdymą, viename didžiųjų prekybos centrų Kaune, Dainavoje, bendrai veikdami, ten dirbusios pardavėjos akivaizdoje, iš loterijos bilietų stovo čiupo įvairių rūšių ir vertės loterijos bilietų.

Pasisavinę juos pabėgo. Nutrynus bilietus ir atsiėmus laimėjimus, po geros savaitės jaunuolių kompanija tokią pačią nusikaltimo schemą panaudojo ir kitame prekybos centre, iš kurio pagrobė 27 loterijos bilietus. Vogti išskirtinai įvairūs loterijos bilietai, kitos prekės, kaip paaiškėjo, jų nedomino.

Nusikalstamos veikos, kaip tyrimo metu paaiškėjo, vykdytos 2019 m. rugpjūčio – spalio mėn. įvairiose Kauno miesto parduotuvėse. Kruopštaus pareigūnų darbo ir akylų prekybos centrų apsaugos darbuotojų dėka jaunuoliai buvo nustatyti.

Bendrais veiksmais jie pavogė virš 490 įvairiausių loterijos bilietų, dėl ko parduotuvės patyrė daugiau nei 1 600 eurų žalą.

Kauno apskr. VPK Kauno m. Dainavos PK Veiklos skyriaus proceso grupės pareigūnams atliekant procesinius veiksmus paaiškėjo, kad visi trys nepilnamečiai įtariamieji savo kaltę pripažįsta pilnai, o nusikaltimo motyvas vienas – tiesiog labai reikėjo pinigų asmeninėms išlaidoms.

Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA