Kauno rajone – 100 metų jubiliejus | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – 100 metų jubiliejus

„Kauno rajono bendruomenė“ nuotr.

Kauno rajone šiais metais buvo švenčiamas pirmasis 100 metų jubiliejus. Tokio garbaus amžiaus sulaukė Kauno rajono gyventoja Marijona Juočienė.

[galerija kiek=”4″]

Šia žinia pasidalino „Kauno rajono bendruomenė“ savo „Facebook“ paskyroje.

Nuo gimimo Kauno rajone gyvenanti moteris jau daugiau kaip 60 metų dienas leidžia miškų apsuptame Garanciškės kaime, Garliavos apylinkių seniūnijoje.

„Negalvojau, kad tiek ilgai gyvensiu. Nesitikėjau“, – šypsojosi jubiliate.

Marijona su vyru Motiejumi santuokoje pragyveno 54 metus. Pora susilaukė sūnaus Antano ir dukrų Janinos ir Albinos. Dabar moteris džiaugiasi 5 anūkais ir 18 proanūkių, kurie neretai aplanko ilgaamžę.

Šimtametė visą gyvenimą dirbo Pajiesio kolūkyje laukininkystės darbus.

„Labai daug ir sunkiai dirbau visą gyvenimą. Galbūt dėl to tiek ir pragyvenau“, – ilgaamžiškumo paslaptimi dalijosi šimtametė.

Moters gyvenime daug patogumų nebuvo. Iki vietos, kur surinkdavo darbuotojus važiuoti į kolūkį, kasdien tekdavo pėsčiomis nueiti po 2-3 km, o iki artimiausios parduotuvės net 8 km.

Tačiau jubiliatė nesiskundžia. Dabar jai gaila tik dėl vieno – susilpnėjusios sveikatos.

Marijona su džiaugsmu prisimena audimą. Nuo vaikystės ji mėgo austi lovatieses, rankšluosčius. Ir dabar atvykusius svečius moteris susodino prie stalo, puošto jos rankų darbo staltiesės.

Pasveikinti Marijoną atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė, Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius ir socialinio darbo organizatorė Asta Jusevičienė.

Svečiai jubiliatei įteikė tradiciškai Pakaunėms šimtamečiams dovanojamą šiltą antklodę.

„Esate šaknimis tvirtai įaugusi į Kauno rajono žemę. Nedažnai pasiseka nugyventi 100 metų viename krašte. Tai – išskirtinis atvejis“, – sveikindamas jubiliejaus proga kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Didžiausias šventės minėjimas numatomas savaitgalį, kuomet pas Marijoną susirinks gausus būrys artimųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA