Fiksuoja skaitytojai: kodėl „Kauno švara“ naktį taip elgiasi? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: kodėl „Kauno švara“ naktį taip elgiasi?

Stopkadras

Lietuvoje netylant skandalams dėl aplinkosauginių temų, akyli „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai fiksuoja galimus aplinkos teršimo atvejus Kaune. Kaip klausia skaitytojas Marius, „Kauno švaros“ darbuotojo veiksmus užfiksavęs naktį, ar normalu, kad neaiškios kilmės medžiagos keliauja tiesiai į miesto nuotekų tinklus?

Vaizdo įrašą portalo skaitytojas užfiksavo vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį, kuomet Jonavos gatvėje ties „Senukų“ prekybos centru sustojęs „Kauno švaros“ ekipažas į miesto nuotekų tinklus pradėjo leisti neaiškios kilmės, iš pažiūros tamsų skystį.

Skaitytojui keista pasirodė tai, kad darbuotojas, leidžiantis skystį, elgėsi gan keistai, vaikščiojo aplink specialios paskirties automobilį arba stovėjo pasislėpęs už jo.

Kaunietis sako, kad tokie keisti darbuotojo veiksmai dar labiau paskatino pasidomėti šia istorija ir vaizdo medžiagą jis persiuntė portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcijai.

Kaip nurodė „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, atsiųstoje nuotraukoje matoma vakuuminė šlavimo mašina, kuri gali siurbti dulkes, lapus, purvą, šluoti gatves tiek dešine, tiek kaire puse, arba visu pločiu.

„Šios transporto priemonės pašalina net mažiausias kietąsias daleles. Nepaisant to, jos susiurba ne tik ant važiuojamosios dalies esančius nešvarumus, tačiau ir ten esantį perteklinį vandenį. Pagal vakuuminių mašinų gamintojo instrukciją, esant vandens pertekliui, jį reikia tiesiog nuleisti. Šiuo atveju, šlavimo mašina susiurbtą vandenį nuo gatvės išleidžia į lietaus kanalizaciją“, – aiškino J. Tumpa.

Jis pabrėžė, kad šiame vandenyje nėra aplinkai pavojingų medžiagų, o vanduo – tas pats, kuris teka ant važiuojamosios dalies paviršiaus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA