Kauno daugiabučių kiemai atsisveikina su sovietiniu palikimu | Kas vyksta Kaune

Kauno daugiabučių kiemai atsisveikina su sovietiniu palikimu

Kaunas.lt nuotr.

Dešimtmečius daugiabučių kiemus „puošiančių“ neaiškios paskirties konstrukcijų ir pasenusių rekreacijos įrenginių dienos suskaičiuotos. Kauniečiai užfiksavo Kalniečiuose senus suolus šluojančią techniką – savivaldybė teigia, kad per trejus metus pavojingų objektų mieste nebeliks.

„Kalniečiai pagaliau atsisveikina su sovietiniais suoliukais ir ne tik“, – džiaugėsi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja, užfiksavusi prie Savanorių prospekto 393 namo zujančią darbininkų techniką.

Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas portalui pateiktame komentare nurodė, kad ne pirmus metai skiriamas dėmesys pavojingų objektų demontavimui iš sporto, vaikų žaidimų aikštelių ir kitų laisvalaikio erdvių. O prieš kelias savaites su rangovu pasirašyta trejus metus galiojanti sutartis.

„Per šį laikotarpį numatoma pašalinti Kauno mieste esančius nesaugius, pavojingus betoninius objektus iš daugiabučių kiemų ir kitų miesto vietų. Planuojame išardyti betonines arkas, betonines smėlio dėžes ir kitus betoninius, nenaudojamus, pavojingus objektus“, – sakė M. Šivickas.

Minėti objektai, pažymėjo jis, įtraukti į demontuojamųjų sąrašą Sporto skyriaus, seniūnijų ir gyventojų siūlymais. Daugiausia tokių statinių savivaldybė skaičiuoja Eigulių seniūnijoje, toliau – Šilainių ir Dainavos seniūnijose.

Lapkritį pradėtą apsivalymą baigti planuojama per trejus metus. Anot M. Šivicko, kiekvienoje vietoje atskirai bus svarstoma, ką įrengti vietoje išardytų konstrukcijų.

„Jei leis higienos reikalavimai, įrengsime vaikų žaidimų aikšteles ar kitas laisvalaikio erdves. Galbūt kitur gyventojai norės prasiplėsti automobilių parkavimo aikšteles, kadangi Eigulių, Šilainių seniūnijų gyventojai susiduria su didele automobilių parkavimo problema“, – kalbėjo Sporto skyriaus vedėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA