Pirmasis Kauno gėlių butikas: išskirtinės gėlės, aplinka ir misija | Kas vyksta Kaune

Pirmasis Kauno gėlių butikas: išskirtinės gėlės, aplinka ir misija

J. Lukos nuotr.

Pirmasis Kauno senamiesčio gėlių butikas miestiečiams ir miesto svečiams siūlys daugiau nei vien tik retų rūšių gėles ir puokštes. Muitinės gatvėje 9, netoli Rotušės aikštės, įsikūrusios „Kvietkos“ taip pat siūlys kvapnią gurmanišką kavą, rankų darbo atvirukus, floristikos kursus ir fotosesijas. 

[galerija kiek=”8″]

Salono įkūrėjai Aistei Miliauskaitei šis butikas – svajonės išsipildymas. „Buvo svarbu sukurti tokią vietą, kokios Kaune dar nėra, ir siūlyti tokias gėles, kokių kitur negalime rasti“, – teigė moteris.

„Butike parduodamos gėlės keičiasi kiekvieną sezoną, asortimentas niekada nestovi vietoje. Juo stengiamės atspindėti tiek besikeičiančius metų laikus ir šventes, tiek klientų norus.“

Jaukią aplinką sukūrė dviese

Pasak įkūrėjų, butikas neapsiriboja vien tik gėlėmis. „Kvietkų“ misija yra kur kas platesnė: „Kuriant butiką, norėjome sukurti vietą, kuri būtų išskirtinė – bet tuo pačiu ir savita bei itin jauki. Norime, kad čia apsilankę žmonės jaustųsi laukiami“, – pasakojo viena iš gėlių butiko kūrėjų.

Gėlių butikas „Kvietkos“ / J. Lukos nuotr.

Išgryninti gėlių butiko misiją padėjo kūrybos vadovė, „dešinioji ranka“ Ieva Matuliauskaitė. Estetė ir modernaus stiliaus mėgėja šiame projekte buvo nuo pat pradžių: ji kūrė visą salono interjerą, rūpinosi detalėmis. Kartu priimdamos sprendimus, Aistė ir Ieva sukūrė unikalų „Kvietkų“ identitetą.

Vienas iš sprendimų – platesnis prekių asortimentas. Butike taip pat galima įsigyti išskirtinio dizaino rankų darbo atvirukų ar vokelių. „Į šiuos kūrinius dedame itin daug darbo ir pastangų. Tikime, kad jų dizainas ne tik derinsis su mūsų gėlių kompozicijomis, bet ir puikiai atrodys atskirai“, – pasakojo butiko įkūrėjos.

Kita neįprasta idėja ‒ greitai realybe tapsianti mintis butike pardavinėti gurmanišką kavą. Kodėl jis buvo priimtas? Butiko įkūrėjos teigia, jog tam yra daug priežasčių. Bene įdomiausia – susipinantys kavos ir gėlių kvapai, kurie „Kvietkoms“ turėtų suteikti dar daugiau jaukumo.

Gėlių butikas „Kvietkos“ / J. Lukos nuotr.

Dalijasi sukauptomis žiniomis

Kitas išskirtinis butiko bruožas – floristikos kursai ir fotosesijos. Pasak įkūrėjų, floristės nori pasidalyti ne vien tik gėlių grožiu, bet ir per ilgus metus apie jas surinktomis žiniomis.

O žinių tikrai yra nemažai – kartu „Kvietkų“ įkūrėjos Lietuvoje yra plačiai žinomos kaip vestuvių ir kitų renginių organizatorės bei dekoratorės.

„Darydamos mums mylimus darbus, jaučiamės kaip žuvys vandenyje“, – teigė butiko įkūrėjos. – „Kvietkos“ yra mūsų meilės gėlėms realizavimas bei šios aistros namai. Tikimės, kad kauniečiai, kuriuos vienija ši aistra, prisijungs prie mūsų.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA