Pasikeitimai nedarbo dienų sąraše: vieną siūloma įtraukti, kitą išbraukti | Kas vyksta Kaune

Pasikeitimai nedarbo dienų sąraše: vieną siūloma įtraukti, kitą išbraukti

BNS 2020/01/17 15:49
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Dainius Kreivys siūlo sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, paskelbti nedarbo diena.

„Turime labiau vertinti sausio 13-osios, Laisvės gynėjų dienos, reikšmę mūsų valstybingumo istorijai. Sausio 13-oji visoms kartoms leidžia suprasti, kad mūsų valstybei ir tautai laisvė yra daugiau nei duotybė ar dovana. Mūsų laisvė iškovota mūsų tautos vienybe ir kritusių prieš Rusijos ginklus didvyrių krauju“, – pranešime sako L. Kasčiūnas.

D. Kreivio teigimu, svarbu saugoti ir puoselėti istorinę atmintį, nes tol kol mūsų širdyse istorija bus gyva, tol mūsų valstybė išliks laisva ir nepriklausoma

„Prie to prisideda ir tokių atmintinų dienų kaip Sausio 13-oji geresnis įprasimas. Todėl itin tikslinga Sausio 13-ąją paskelbti nedarbo diena. Tokiu atveju žmonės turėtų laisvo laiko ir galėtų aktyviau dalyvauti Laisvės gynėjų pagerbimui skirtuose renginiuose“, – teigė D. Kreivys.

Dabar sausio 13-oji yra atmintina diena, per kurią pagerbiami žuvusieji 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje. Sovietai tuomet karine jėga mėgino nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbusią šalies nepriklausomybę nuo SSRS.

Įstatymo aiškinamajame rašte pažymima, kad šiuo metu Europos Sąjungos valstybių narių švenčių dienų vidurkis yra apie 12, o Lietuvoje yra 15 švenčių dienų.

Kadangi padidinus bendrą švenčių dienų skaičių gali būti neigiamų ekonominių padarinių, siūloma tuo pačiu iš šventinių dienų išbraukti Tarptautinę darbo dieną – gegužės 1-ąją.

Pasak projekto rengėjų, manytina, kad Lietuvoje gegužės 1-osios šventimo tradicijos nėra susiformavusios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA