Kauniečiai pažėrė reikalavimų „Rail Baltica“ statytojams | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pažėrė reikalavimų „Rail Baltica“ statytojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Petrašiūnų ir Palemono bendruomenės jungiasi bendram tikslui. Praėjusią savaitę, Palemono gimnazijoje, „Lietuvos geležinkelių“ atstovai susitiko su gyventojais ir atsakinėjo į jiems rūpimus klausimus apie vykdomą „Rail Baltica“ projektą. Tačiau susirinkusieji turėjo ne tik klausimų, bet ir reikalavimų, į kuriuos tikimasi, jog bus atsižvelgta.

Petrašiūnų ir Palemono gyventojai nerimauja, jog vykdomi darbai vėluoja, o kai kurie pakeitimai sutrikdė įprastą bendruomenės gyvenimą. Susirinkime žmonės išsakė savo nuogąstavimus dėl susiklosčiusios situacijos, kai vykdant „Rail Baltica“ projektą buvo panaikintas Amalių traukinių sustojimas ir jie reikalauja jį gražinti.

„Žmonės iš jos važinėjo į darbus, dabar turim patirti ne tik ne patogumų, bet ir finansinių nuostolių“, – akivaizdžias problemas pastebėjo viena iš Petrašiūnų gyventojų.

Požeminės perėjos neapšviestos, pastatytas naujas žiedas, kuris vietinių manymu yra per mažas, jog ten galėtų vykti sunkiasvorių automobilių eismas, o jis ten ganėtinai intensyvus.

Palemone nepastatytos dar 2014 metais žadėtos triukšmą izoliuojančios sienelės. Dėl sienelių piktinasi ir Petrašiūnų gyventojai, teigdami, jog traukinių eismas ateityje tik intensyvės, o prevencinės priemonės nėra įgyvendinamos.

Taip pat žmonės piktinasi, jog vykdant projektą, sunkiasvorė technika gadina Palemono keliukus. Palemono gyventojai taip pat piktinasi savivaldybės darbu, ir pastebi, jog Palemone šaligatvių, kuriais galėtų eiti žmonės tiesiog nėra.

Gyventojai taip pat tikisi, kad Palemone bus įrengta papildoma požeminė perėja arba tiltas, kuris būtų arčiau mokyklos, nes kaip teigiama pasidalintame įraše, vaikai turi keliauti 1,5 km. iki artimiausio tilto, o tada grįžti tą patį atstumą atgal.

Gyventojai tikisi, jog projektą vykdantys atstovai atkreips dėmesį į gyventojų išsakytas problemas atliekant reikiamus projekto darbus.

Projekto atstovai tikis rasti bendrą kalbą su gyventojais

Kaip rašoma „Rail Baltica“ pranešime, Mantui Kaušylui, AB „Lietuvos geležinkelių infrastruktūros“ atstovaujančiam „Rail Baltica“ koordinavimo departamentą, išsamiai papasakojus apie projektą, jo nešamas naudas, įgyvendinimo eigą bei numatytas įdiegti triukšmą ir vibraciją mažinančias priemones, prasidėjo aktyvi diskusija apie projektą.

Į iškilusius klausimus M. Kaušylas atsakė iliustruodamas pasakojimą žemėlapyje pažymėtomis diegiamų priemonių ir kirtimo vietomis, taip pat pranešė, kad pradėtas Kauno mazgo infrastruktūros plėtros projektas, kurio metu bus dar kartą įvertintas projekto poveikio aplinkai vertinimas ir, atsižvelgus į didėjantį projekto mastą bei krovinių ir keleivių augimo potencialą, numatytos triukšmą mažinančios priemonės.

Susirinkimo metu jautėsi žmonių noras būti ne tik pasyviais projekto stebėtojais, bet ir aktyviais dalyviais į kurių lūkesčius ir pasiūlymus yra atsižvelgiama. Taip pat buvo išsakytas pageidavimas gauti kuo daugiau informacijos apie vykdomą veiklą, kas kada daroma, kas planuojama ir pan.

Į tokį žmonių pageidavimą geranoriškai reagavo Susisiekimo ministerijos atstovas Vytautas Palevičius, kuris pažadėjo nuolat informuoti Palemono bendruomenės deleguotus atstovus apie visus vykdomus ir planuojamus darbus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA