Konfliktas Kauno rajone baigėsi mirtimi: įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė | Kas vyksta Kaune

Konfliktas Kauno rajone baigėsi mirtimi: įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė

Kas vyksta Kaune, DELFI 2020/01/17 16:42

Kauno apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir dviejų mėnesių terminui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą keturiems įtariamiesiems žodinio konflikto metu, bendrais veiksmais, nužudžius garliaviškį.

Kaip rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai, teismo nutartyse pažymima, kad byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog įtarimai dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo, pareikšti pagrįstai, tačiau kardomosios priemonės kiekvienam iš įtariamųjų paskirtos nustačius skirtingus jos pagrindus.

Įvertinus byloje esančius bei įtariamuosius charakterizuojančius duomenis, teismas nustatė, kad įtariamieji suvokdami gresiančios atsakomybės bei galimos realios laisvės atėmimo bausmės neišvengiamumą, būdami laisvėje, gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Be to teismas konstatavo, jog įtariamieji būdami laisvėje, gali daryti įtaką liudytojams ar sunaikinti daiktus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti, taip sutrukdydami procesui ir daryti naujas nusikalstamas veikas.

Įtariamiesiems kardomoji priemonė (suėmimas) paskirta, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima pasiekti Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimo procese, užkirsti kelią naujų nusikalstamų veikų darymui, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą.

Šią nutartį proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad sausio 2 dieną apie 15.00 val. į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus kreipėsi Garliavos gyventoja, kuri pranešė, kad keletą savaičių negrįžta giminaitis (gim. 1989 m.). Pagal gautą informaciją buvo pradėtas aplinkybių patikslinimas, po kurio – dingusio jauno vyro paieška.

Sausio 16 d. po intensyvių paieškos veiksmų, buvo nustatyta, kad vyras galimai nužudytas ir užkastas Kauno rajone. Kriminalistams suradus vyro kūną Kalinavoje, netrukus sulaikyti keturi 32-ejų, 35-erių, 49-erių ir 27-erių metų įtariamieji.

Pirminiais duomenimis, jaunas vyras buvo nužudytas išgertuvių metu kilus konfliktui. Slepiant nusikaltimą jo kūnas užkastas.

Šiuo metu pareigūnai aiškinasi, koks kiekvieno sulaikytojo vaidmuo įvykdant nusikaltimą. Teigiama, jog du įtariamieji anksčiau teisti nebuvo, vienam byla baigta baudžiamuoju įsakymu, o ketvirtasis sulaikytasis praeityje teistas net 5 kartus: už du nužudymus bei vagystes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA