„Kauno energija“ perima šilumos tiekimą dar viename mikrorajone | Kas vyksta Kaune

„Kauno energija“ perima šilumos tiekimą dar viename mikrorajone

Palemono katilinė / AB „Kauno energijos“ nuotr.

AB „Kauno energija“ ir UAB „Fortum Heat Lietuva“ sudarė sutartį dėl Kauno miesto Palemono šilumos ūkio pirkimo – pardavimo, pagal kurią AB „Kauno energija“ iš UAB „Fortum Heat Lietuva“ įsigyja katilinę su šilumos tiekimo tinklais bei susijusia įranga ir nuo 2020 m. vasario 1 d. pradės vykdyti šilumos tiekimo veiklą šiame mikrorajone.

Kaip rašoma AB „Kauno energijos“ pranešime spaudai, Palemono šilumos ūkį sudaro automatizuota 2,4 MW galios dujinė vandens šildymo katilinė ir 1,176 km šilumos tiekimo tinklų, kuriais šiluma tiekiama į 13 daugiabučių namų, kuriuose yra 513 butų.

Palemono šilumos ūkis įsigyjamas atsižvelgiant į tai, kad privatus operatorius – UAB „Fortum Heat Lietuva“ neturėjo tolimesnių planų investuoti į šio ūkio modernizavimą ir atnaujinimą, o Kauno miesto savivaldybė, vadovaudamasi LR Šilumos ūkio įstatymo 9 straipsnio nuostatomis, privalo organizuoti ir užtikrinti tinkamą šilumos ir karšto vandens tiekimą vartotojams savo teritorijoje.

Palemono katilinė / AB „Kauno energijos“ nuotr.

Perimdama Palemono šilumos ūkio turtą bei veiklą, AB „Kauno energija“ neperims vartotojų įsiskolinimų. Taip pat, vadovaujantis LR Šilumos ūkio įstatymo 2 straipsnio 44 punktu, nebus perimti ir šilumos punktų įrenginiai, esantys pastatuose.

Perimdama šilumos gamintojo ir tiekėjo veiklą, AB „Kauno energija“ kviečia visus Palemono centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojus atvykti į kauniečių aptarnavimo centrą „Mano Kaunas“ sudaryti naujas šilumos pirkimo – pardavimo sutartis bei išsiaiškinti jiems rūpimus klausimus.

Palemono šilumos vartotojams, kaip ir anksčiau, bus taikoma AB „Kauno energija“ tiekiamos šilumos kaina.

Būtina priminti, kad už šilumos punktų įrenginių priežiūrą (eksploataciją) ir tinkamą jų veikimą atsako daugiabučių namų (pastatų) butų ir kitų patalpų savininkų, bendrijos ar administratoriaus parinktas šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA