Kaunietis išsakė kitokią nuomonę apie „trikojus“ ir pasiūlė neįprastą akciją | Kas vyksta Kaune

Kaunietis išsakė kitokią nuomonę apie „trikojus“ ir pasiūlė neįprastą akciją

R. Tenio nuotr.

Nors pokalbiui pasisukus naujųjų mobilių greičio matuoklių tema, daugelio vairuotojų nuotaika staiga bjūra, o burna žeria ne pačius šilčiausius žodžius, yra ir besidžiaugiančių Kauno keliuose išdygusiais naujais prietaisais. Kol socialiniuose tinkluose žmonės neriasi iš kailio, kad padėtų eismo dalyviams išvengti raudonos radaro akies, vienas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas matuoklių skaičių siūlo didinti.

„Man labai patinka važiuoti tuo keliu, kuriame yra trikojis radaras. Žinokit, aš tada jaučiuosi saugiai, – kiek neįprastu požiūriu nepasitenkinimo jūroje pasidalijo skaitytojas.

– Aš, mano šeima ir aplinkiniai prašau palaikyti tokią idėją. Ar mums reikia daugiau tokių priemonių? Jei galėčiau, paaukočiau savo 100 eurų dėl saugumo, tegul nuperka dar 2-4 „trikojus“. Juk tik taip mes važinėsime saugiau.

Jau nekalbu apie zoną, kur baigiasi radaro aprėptis. Aš pats juk matau, kaip 90 proc. spaudžia pedalą iki dugno tik pravažiavę „trikojį“. Man gėda. Kada žmonės susiprotės, kad tik jie kelia tą pavojų keliuose ir dėl jų greičio žmonės žūsta.“

Pastebėjus, kad toks požiūris palygint nedažnas, vyras teigė kai kuriuos žmones žvelgiant plačiau: „Aš esu už saugų pasaulį, Lietuvą, jus. Paklauskime žmonių, kurie tapo invalidais dėl nesaugaus greičio… Ar tėvų, palaidojusių sūnų, dukrą, kuriuos mirtinai partrenkė greičio mėgėjas.

[susije_video kurie=””]

Siūlau tokią akciją. Dabar visi naudoja „Waze“, ar ne? Pažymi, kad va ten yra matuoklis. Naudoja funkciją „pasislėpęs policininkas“. Aš savo kelyje, kur važiuoju su šeima, žymiu, kad visu maršrutu yra vien trikojai. Koks rezultatas? Visi važiuoja pagal KET. Blogai? Ne. Sukčiavimas? Dėl ko? Dėl saugumo?“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA