Vienybės aikštėje duris atvėrė pirmasis restoranas „Fortas“ | Kas vyksta Kaune

Vienybės aikštėje duris atvėrė pirmasis restoranas „Fortas“

„Fortas“ nuotr.

Vienybės aikštės užbaigimo ir atvėrimo visuomenei darbai kiek vėluoja, tačiau aikštės pakraštyje esantis senasis „Pramprojekto“ pastatas jau gyvas – rekonstrukcijos darbai baigti, erdvės užsipildo moderniais biurais, o pirmasis pastato aukštas jau laukia lankytojų.

[galerija kiek=”8″]

Adresu K. Donelaičio 60 įsikūrė ir restoranas „Fortas“ – pirmasis šio puikiai Vilniuje žinomo vardo restoranas Kaune.

Restoranai „Fortas“ veikia jau daugiau nei 20 metų ir išsiskiria iš kitų restoranų savo požiūriu į restorano svečius bei ištikimų klientų, lankančių restoranus „Fortas“ metų metus, skaičiumi. Planai atidaryti restoraną Kaune brendo jau ilgai, todėl šiam žingsniui rengtasi itin kruopščiai, o naujoji Vienybės aikštė pasirinkta kaip ideali vieta, kurioje kauniečių srautas bus itin intensyvus.

Pats Vienybės aikštės projektas yra unikalus dizaino ir architektūrine verte. Naujasis restoranas „Fortas“ siekė kuo organiškiau įsilieti į aplinką, todėl įrengiant restorano interjerą nuspręsta neuždengti senojo pastato konstrukciją laikančių betoninių kolonų, kurios tampa vienu esminių interjero elementų. Būtent šios senojo „Pramprojekto“ kolonos padiktuoja urbanistinį restorano interjerą, kuriame dominuoja betonas, natūralus medis, metalas.

Restoranas „Fortas“ / „Fortas“ nuotr.

Interjeras atspindi ir restorano vertybes – svarbu tai, kas tikra, patikrinta laiko, turi savo istoriją. Šiomis vertybėmis vadovaujamasi visoje restorano organizavimo veikloje. Restorano svečiams patiekiamas tik šviežias, visuomet tik po užsakymo gaminamas maistas – restoranas neturi centralizuotos virtuvės.

Taip pat gamyboje nenaudojami jokie skonio stiprikliai, maistiniai dažikliai, genetiškai modifikuoti produktai. Virtuvės šefas Arūnas Stoškus rūpinasi, kad maistas būtų gaminamas „kaip sau“, todėl nenaudojami ir narvuose laikomų vištų kiaušiniai. Kasdien restorane vadovaujamasi paprasta taisykle – į restoraną ateina ne klientai, o svečiai. Būtent šis požiūrio kampas padeda išlaikyti aukščiausią aptarnavimo ir maisto kokybę.

Restoranas ypač laukia pavasario – svečiai turės galimybę rinktis vietas lauko terasoje ir stebėti Vienybės aikštės fontanus bei praeivius. Tačiau kol orai žvarbūs, visi laukiami restorane, kur gali įvertinti restorano interjerą bei patiekalus, kuriais ypač didžiuojamasi: midijas, aštuonkojį, Angus jautienos mėsainius, ypač kokybiškus tradicinius pusryčius, gausybę užkandžių ir kitus tradicinius pasaulio valgius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA