Kaune dėl atlyginimų nerimstantys turkai patraukė Rusijos žiniasklaidos dėmesį | Kas vyksta Kaune

Kaune dėl atlyginimų nerimstantys turkai patraukė Rusijos žiniasklaidos dėmesį

BNS 2020/01/14 14:49
DELFI nuotr.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) įspėjo Kaune stadioną stačiusiems ir atlyginimų negaunantiems turkams atstovaujančią Gegužės 1-osios profesinę sąjungą dėl Rusijos žiniasklaidos dėmesio šiai temai. Profsąjungos atstovams nurodyta saugotis galimų provokacijų ir pranešti mėginant susisiekti įtartiniems asmenims.

Gegužės 1-osios profesinės sąjungos atstovas Jurgis Valiukevičius BNS patvirtino praėjusią savaitę susitikęs prevenciniam pokalbiui su VSD atstovu Kaune.

„Jie buvo susisiekę įspėti dėl to, kad apie šią temą rašo Rusijos žiniasklaida. Mes apie tai nieko nežinojome. Buvo tiesiog įspėta, kad rašo ir jei kažkas įtartini susisieks, pranešti. Daugiau nieko“, – BNS sakė J. Valiukevičius.

Jis tvirtino, jog žvalgyba su juo susisiekė telefonu ir pasiūlė susitikti Kaune. J. Valiukevičius sako su VSD pareigūnu bendravęs apie pusvalandį ir daugiau įspėjimų ar rekomendacijų negavęs.

VSD situacijos nekomentuoja remdamasi tuo, jog tai prieštarautų žvalgybos principams. „Remiantis Žvalgybos įstatymu, žvalgybos būdų, metodų, objektų negalime komentuoti“, – BNS nurodė VSD atstovė spaudai Aurelija Katkuvienė.

Gegužės 1-osios profesinė sąjunga atstovauja daugiau nei pusšimčiui statybininkų iš Turkijos, kurie rekonstravo Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Kelis mėnesius iš stadioną rekonstruojančios Turkijos bendrovės „Kayi Construction“ negavę atlyginimų, darbuotojai paskelbė streiką, o penktadienį Kauno savivaldybė pranešė nutraukianti sutartį su bendrove.

[susije_video kurie=””]

J. Valiukevičiaus teigimu, iš viso bendrovė darbuotojams už darbą ir viršvalandžius skolinga apie 250 tūkst. eurų.

Pastarosiomis dienomis kritikos sulaukė prezidento Gitano Nausėdos siūlymas įtvirtinti Žvalgybos įstatyme žvalgybos pareigūnų teisę iškviesti žmones į prevencinį pokalbį. Seimas antradienį turėjo svarstyti pataisas, tačiau po kritikos nuspręsta projekto svarstymą nukelti į pavasario sesiją.

Pataisas inicijavusių žvalgybos tarnybų teigimu, priemonės būtinos efektyviai kontržvalgybai, tačiau kai kurie politikai sako, kad plečiant žvalgybos galias reikia stiprinti ir jų priežiūrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA