Iš pelenų kaip feniksas pakilęs kauniečio E. Juškausko ekipažas priverstas trauktis iš Dakaro | Kas vyksta Kaune

Iš pelenų kaip feniksas pakilęs kauniečio E. Juškausko ekipažas priverstas trauktis iš Dakaro

Igo2Dakar nuotr.

Pirmą kartą šių metų Dakare net trys ekipažai iš Lietuvos užima vietas dvidešimtuke. Kauniečio ekipažas dėja toliau lenktynių netęs.

„Heston MRO team Pitlane“ su kauniečiu Edvinu Juškausku ir Aisvydu Paliukėnu patyrė ne vieną nesėkmę. Prieš kelias dienas užsiliepsnojęs automobilis buvo pirmasis ženklas, jog šiais metais dakaro įveikti nelemta.

Nors automobilį susitvarkė ir toliau tęsė „Dakar Experience“ kategorijoje (jų rezultatai nebuvo fiksuojami, tačiau galėjo įveikti visus ruožus) vėliau ekipažas susidūrė su dar vienu incidentu.

E. Juškauskas ir A. Paliukėnas greičio ruože spėjo įveikti 62 kilometrus, bet šokdami per kopą virto ant šono ir stipriai pažeidė galinę važiuoklę. Nemažai laiko lenktyninkai užtruko bandydami apversti visureigį, tačiau vėliau suprato, jog sutvarkyti jam neturi reikiamų detalių. Ekipažas antradienį nebestartuos, ir šis Dakaras jiems baigtas.

Dėl nelaimingo įvykio septintojo greičio ruožo metu, motociklų ir keturračių įskaita aštuntajame ruože nestartavo, todėl Kaunietis, Arūnas Gelažninkas bendroje įskaitoje išlaikė 31 poziciją.

Greičiausias iš lietuvių aštuntajame etape buvo Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro ekipažas. Nuo prancūzų ekipažo atsilikę šiek tiek daugiau nei 20 min. jie klasifikuojami 17-oje pozicijoje.

19-ti, po 6 minučių finišavo ir Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu. 20-oje vietoje finišo liniją kirto Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, nuo etapo laimėtojo atsilikę kiek mažiau nei 28 min.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA