Pareigūnai Kauno rajone nutraukė jaunos vairuotojos „skrydį“ | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai Kauno rajone nutraukė jaunos vairuotojos „skrydį“

Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Praėjusią savaitę, sausio 6-12 dienomis, Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių.

[galerija kiek=”4″]

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, jog vykdytų priemonių metu nustatyti 5 vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones vartoję alkoholio: 4 asmenims nustatytas lengvas girtumo laipsnio, dar 1 – vidutinis.

Sekmadienį, sausio 12 d., apie 13.55 val. pareigūnams gavus informaciją apie pavojingai kelyje manevruojantį automobilį „AudiA6“, netrukus pastebėję jį, kelyje Kaunas-Prienai-Alytus 16 km sustabdė minėtą automobilį.

Pareigūnams bendraujant su vairuotoju (gim. 1967 m.), jautėsi nuo jo sklindantis alkoholio kvapas, tačiau teigė jo vartojęs tik dieną prieš. Visgi, patikrinus vyro blaivumą alkoholio matuokliu, buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,01 prom.

Pareigūnai taip pat išaiškino dar 2 neblaivius dviračių vairuotojus. Vienas iš jų buvo nustatytas sausio 12 d. apie 20.50 val. Kėdainių rajone. Vikaičių kaime dirbę pareigūnai pastebėjo įtartinai keliu vingiuojantį dviratininką ir nusprendė pasiteirauti, ar vyrui viskas gerai.

Privažiavę prie dviratininko, besikalbėdami su juo, įtarė, kad vingių kelyje priežastimi galėjo tapti alkoholis. Pareigūnų nuojauta neapgavo – trisdešimtmečiui dviratininkui nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,92 prom.)

Nustatyti ne tik neblaivūs, bet ir greitį viršiję vairuotojai. Sekmadienį Kauno rajone, Pagynės kaime, nustatyta 25 metų mergina, kuri vairuodama automobilį „Audi A6“ nemenkai viršijo greitį. Nors šioje kelio atkarpoje maksimalus leistinas greitis yra 50 km/val., tačiau mergina važiavo beveik dvigubai greičiau – 96 km/val. greičiu.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 18 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Taip pat nustatyti 7 asmenys vairavę transporto priemones, tačiau neturintys teisės to daryti.

Policija primena, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių, būti kantriems ir atidiems.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 1 eismo dalyvis (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – 4), dar 34 sužeisti (pernai – 50).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA